понеділок, 17 грудня 2012 11:45

Більшість має прислухатися до опозиції та припинити на неї тиснути - Геращенко

Більшість має прислухатися до опозиції та припинити на неї тиснути - Геращенко
Ірина Геращенко розповіла, за яких умов можливий діалог із владою. Фото: file.liga.net

Діалог між владою і опозицією почнеться тоді, коли біліьшсть припинить свої наміри перетягнути до себе депутатів.

Про це Gazeta.ua сказала народний депутат від УДАРу Ірина Геращенко, коментуючи заяву прем'єра Миколи Азарова щодо того, що він запросив опозицію до переговорів щодо розвитку країни.

Вона переконана, що співпраця може бути лише тоді, коли влада почне прислухатися до пропозицій опозиції.

"Наша фракція розпочала серйозну роботу над змінами до бюджету-2013. Того непрофесійного бюджету, який було подано урядом Азарова в останні дні своєї начебто роботи у Кабміні, - підкреслила вона. - По-друге — у нас є низка змін і ідей щодо того, які закони треба ліквідувати. Мається на увазі ті закони, які було прийнято попередньою Радою і які були конфліктні, непрофесійні, починаючи від закону про тендерні закупівлі і закінчуючи законом про референдум".

Геращенко додала: "І компроміс починається з того, коли влада починає чути представників опозиції в їхніх ініціативах щодо прийняття законопроектів. Ми знаємо, що в попередньому парламенті не приймався жоден законопроект опозиції. Я думаю, що зараз ми і побачимо, наскільки влада, більшість готова дослухатися до порад опозиції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції пообіцяли, що не підпустять Табачника до парламенту

По-друге, за словами нардепа, УДАР також поділяє позицію "Батьківщини" щодо того, що неможливий жоден компроміс, поки лідери опозиції перебувають за ґратами.

"Ми абсолютно поділяємо позицію наших партнерів по опозиційному табору щодо того, що діалог починається тоді, коли припиняються політичні репресії. Але на сьогодні мова іде не лише про політичних в'язнів, а й про ті чергові спроби більшості перекуповувати депутатів від опозиції тиском, шантажем, погрозами, підкупом, втягнути їх і більшість", - підкреслила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліквідація "тушок" та скасування "мовного" закону - Опозиція підготувала 15 законопроектів

Геращенко додала: "Сьогодні на депутатів від опозиції продовжується тиск. Робиться все, щоби примусити їх змінити свої політичні погляди. А діалог починається, принаймні, з поваги до опозиції".

"Але хочу наголосити, що ці всі слова від лукавого, бо Янукович поки залишається єдиним президентом України, який за три роки жодного разу не зустрівся з опозицією. Хоча б для того, щоби послухати, що відбувається в Україні", - підкреслила Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «Більшість має прислухатися до опозиції та припинити на неї тиснути - Геращенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути