вівторок, 26 травня 2015 15:38

Безвізовий режим стане головним досягненням влади - аналітик

Безвізовий режим стане головним досягненням влади - аналітик

Президент Петро Порошенко тиснутиме на МВС, МЗС та Держприкордонслужбу, щоб Україна виконала всі необхідні технічні умови для отримання безвізового режиму з ЄС у 2016 році.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Антон Круть.

"Чи отримає Україна безвізовий режим чи ні ми дізнаємося вже до кінця поточного року після звіту підсумкової місії. На сьогодні Україна не готова подолати всі технічні умови висунуті ЄС, але зважаючи на те, як за це взявся президент, то все можливо. Його увага найбільше буде сфокусована на трьох відомствах - Міністерстві закордонних справ, МВС та Державній прикордонній службі", - вважає експерт.

На думку аналітика, отримання безвізового режиму стане головним досягненням нинішньої української влади.

"Президент дуже серйозно взявся за це питання, бо це імідж країни. По друге, зараз стоїть гостра необхідність продемонструвати хоч якісь досягнення. І ним може стати надання безвізового режиму Україні. Не має гарантій, що всі необхідні умови будуть виконані до кінця року. Гарантія може бути лише тоді, коли змінюють систему чи керівників. Або керівник протискає це питання. Я сподіваюся, що президент це зробить", - зазначив Круть.

Нагадаємо, на ризькому саміті Порошенко пообіцяв, що Україна зробить все для того, щоб виконати необхідні технічні умови для отримання безвізового режиму з країнами ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Безвізовий режим стане головним досягненням влади - аналітик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути