середа, 13 лютого 2013 18:44

"Беркутівці" та "грифонівці" виштовхали із суду 10 нардепів

Співробітники спецпідрозділу "Беркут" та судової міліції "Грифон" силою вивели народних депутатів від опозиції із зали засідання Апеляційного суду Києва, де в середу повинні були проводитися слідчі дії у кримінальному виробництві про вбивство депутата Євгена Щербаня.

Як передає агентство "Інтерфакс-Україна", всього з залу вивели близько 10 депутатів, серед яких - Олександра Кужель, Людмила Денисова, Сергій Пашинський, Юрій Одарченко, Роман Забзалюк.

Як повідомлялося, в середу 13 лютого почалося засідання Печерського районного суду Києва щодо проведення слідчих дій у кримінальному провадженні про вбивство народного депутата Євгена Щербаня.

Автор: Фото Тетяни Ніколаєнко
 

Засідання почалося з перерви, після чого слідчий суддя Оксана Царевич визнала екс-прем'єра Юлію Тимошенко винною в здійсненні адміністративного правопорушення в неповазі до суду і постановила стягнути з неї штраф у розмірі 1 тис неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, тобто 17 тис грн.

Після цього слідчий суддя також притягла до адміністративної відповідальності захисника екс-прем'єра Сергія Власенка, зобов'язавши стягнути з нього суму, еквівалентну 1 тис неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Після оголошення постанови про притягнення до адмінвідповідальності Власенко в залі засідання знову почався безлад: присутні народні депутати бурхливо відреагували на таку постанову і емоційно висловлювалися на адресу Царевич.

Автор: Фото Тетяни Ніколаєнко
 

У зв'язку з цим суддя оголосила перерву і ухвалила рішення видалити із зали засідання всіх, хто не є учасником судового процесу або представником ЗМІ.

Народні депутати відмовилися залишати приміщення і один із співробітників "Грифону" спробував застосувати фізичну силу по відношенню до трьох депутатів - Олександри Кужель, Тетяни Слюз і Людмили Денисової, пізніше цей співробітник міліції зробив вигляд, що йому погано і залишив у спокої парламентаріїв.

В ході протистоянь народних депутатів з "Грифоном" два телеоператора, які стояли зі штативами та відеокамерами на дерев'яній лавці, впали, таким чином, поламавши її.

Всі депутати, які не покидали зал на час перерви, залишаються в залі.

Зараз ви читаєте новину «"Беркутівці" та "грифонівці" виштовхали із суду 10 нардепів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути