неділя, 05 липня 2015 20:14

Білорусь запроваджує платну електронну чергу на кордоні

Білорусь запроваджує платну електронну чергу на кордоні

Уже через півроку на білоруському кордоні з'явиться платна електронна черга.

Відповідний указ "Про систему електронної черги транспортних засобів у пунктах пропуску" підписав президент Білорусі Олександр Лукашенко, повідомляє Білоруський партизан.

Зазначено, що указ розроблено "з метою вдосконалення порядку пропуску через державний кордон фізичних осіб, транспортних засобів і товарів". Документом визначається, що через півроку на білоруському кордоні з'явиться платна система електронної черги, а також зони очікування на автотранспортні засоби.

Оператором системи, який має створити відповідне програмне забезпечення та впровадити його в митне та прикордонне середовище, призначено "Белтаможсервіс". Він же отримуватиме й усі кошти, які фізичні та юридичні особи платитимуть за право пройти кордон за системою електронної черги.

Ціна задоволення пройти кордон по електронній черзі поки не визначена, її має назвати Рада міністрів Білорусі. Вона також має визначити, на яких пунктах пропуску через півроку повинна запрацювати система.

Очікується, що електронна черги функціонуватиме тільки в одному напрямку - на виїзд із країни. Для того, щоб організувати в'їзд у країну по системі електронної черги, її також потрібно впровадити в пунктах пропуску держав, що межують із Білоруссю.

Передбачено, що всі фізичні та юридичні особи, які не забажають платити за електронну чергу, проходитимуть прикордонний контроль через стандартну чергу. При цьому указом не визначено, як цей "звичайний" порядок діятиме в зв'язку з настільки істотними змінами на кордоні.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь запроваджує платну електронну чергу на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути