неділя, 21 квітня 2013 16:30

Балога обурений, що Європа досі не склала "список Тимошенко"

Балога обурений, що Європа досі не склала "список Тимошенко"
Віктор Балога. Фото: novynar.com.ua

Народний депутат Віктор Балога звинуватив Брюссель у подвійній моралі, тому що Європа досі не склала "список Тимошенко". Про це він повідомив на своїй сторінці Facebook.

"Голова комітету Європарламенту з закордонних справ Брок вважає, що українські чиновники, які порушують права людини, не повинні мати вільний в'їзд до Європи. Це прекрасно. Але це – слова, які ми тут, в Україні, вже чули. Проте до цих пір не бачимо конкретних дій з боку Європи на виконання такої позиції?" – написав Балога.

"Інакше кажучи, в Європі не склали "список Тимошенко", хоча всі прізвища судових і прокурорських опричників в Брюсселі добре відомі. Треба чесно визнати: сьогодні Європа дивно млява в такому важливому питанні, як дієвий примус Києва до виконання зобов'язань у галузі прав людини, що випливають із членства України в євроструктурах і завдання євроінтеграції ", – зазначив Балога.

Нардеп додав, що "це наводить на сумний висновок про подвійну мораль Брюсселя: там вважають права людини й чесне правосуддя великою цінністю, прекрасно бачать проблеми з цим в Україні, але нічого не роблять. Тоді як реальні санкції до виконавців політичних репресій освіжили би й інших персонажів у високих кабінетах. І опозиція буде піднімати це питання перед Заходом в повний зріст, а не скиглити і скаржитися на беззаконня".

Нагадаємо, голова комітету із закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок в інтерв'ю Deutsche Welle заявив, що представники Генеральної прокуратури України, причетні до вибіркового правосуддя та порушення прав людини, не повинні користуватися свободою пересування у Євросоюзі.

Нагадаємо, депутат від Партії регіонів Ганна Герман висловила упевненість, що зближення України з Європою можливе і без звільнення Юлії Тимошенко.

Як повідомляв ZAXID.NET, комісія при президентові в питаннях помилування  отримала звернення депутатів Лілії Гріневич, Марії Матіос, Людмили Денісової, Олександри Кужель і Ірини Луценко з проханням помилувати Юлію Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Балога обурений, що Європа досі не склала "список Тимошенко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути