Ексклюзиви
середа, 12 червня 2013 23:05

Бахтєєва зауважила, що в ході медичного експерименту на Донеччині порушувалася Конституція

Бахтєєва зауважила, що в ході медичного експерименту на Донеччині порушувалася Конституція
Фото: obozrevatel.com

За словами нардепа Тетяни Бахтєєвої Олег Ляшко зареэстрував законопроект про мораторій на закриття лікарень в країні. Хоча це, як виявила Тетяна Бахтєєва - вже й так заборонено основним Законом України.

- Це не припустимо! Це заборонено Конституцією і не це ініціював Президент, і не цього ми очікуємо. Ми маємо ці лікарні не закривати, а перепрофілювати, дати можливість навчання сімейним лікарям, які сьогодні дуже важливі і виконують функцію головного лікаря, який за життя повинен супроводжувати кожного з нас, - пояснила Бахтєєва сенс медичної реформи, яка викликає масові нарікання у жителів Донецької області.



Нагадаємо, сьогодні в Донецьку в ході виїзного засідання комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я глава парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва висловилася проти закриття лікарень.

Бахтєєва повідомила що в Донецькій області за останні 2 роки, поки йде пілотний проект реформування медицини, були закриті 23 лікарні. Це більше половини від загального числа (раніше було 43).

Так само під час засідання народний депутат України від Партії регіонів Сергій Матвієнков, обраний по округу в Маріуполі, різко розкритикував плоди реалізації медичного експерименту в Донецькій області.

- Хотілося б, щоб ми цю реформу проводили з урахуванням специфіки кожного району, радячись з лікарями та хворими. Чи варто було в такій великій області проводити експеримент? - Запитав Матвієнков у залу.

Він навів наступну статистику: на медичне обслуговування Маріуполя до початку реформи виділялося 7,1 млн. грн., А зараз - 1,8 млн. грн. Депутат назвав реформу "кроками, які підривають місцеву медицину на первинному рівні".

Його виступ ті хто сиділи в залі "захлопували", заглушаючи критику.

Зараз ви читаєте новину «Бахтєєва зауважила, що в ході медичного експерименту на Донеччині порушувалася Конституція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути