четвер, 01 вересня 2011 08:29

Багатомовність Ківалова і Колесніченка виллється у мільйони гривень - Єхануров

Багатомовність Ківалова і Колесніченка виллється у мільйони гривень - Єхануров

Реалізація мовної ініціативи Партії регіонів означатиме введення мовного податку.

Як повідомила прес-служба партії "Наша Україна", про це заявив член політради "Нашої України" Юрій Єхануров, коментуючи ситуацію, що склалася навколо законопроекту "Про засади державної мовної політики".

Єхануров, зокрема, закликав звернути увагу на фінансово-економічний аспект питання.

"Автори законопроекту, народні депутати України С.Ківалов і В.Колесніченко (від Партії регіонів - ред.), жодним чином не роз'яснюють, як фінансово забезпечуватиметься імплементація цієї законодавчої ініціативи", - зауважив "нашоукраїнець".

На його думку, передбачених у держбюджеті коштів не вистачить, щоб забезпечити належне функціонування вісімнадцяти регіональних мов меншин, які нарахували автори законопроекту.

На переконання Єханурова, виходячи із запропонованого в цьому законопроекті, необхідно буде відкривати додаткові вакансії службовців у державних і місцевих органах влади, друкувати навчальні посібники, витрачати ресурси на збільшення документообігу і багато іншого. Тому в масштабах країни це виллється в десятки мільйонів гривень. Місцеві органи влади додаткового навантаження не витримають, значить, доведеться виплачувати ці гроші з державного бюджету.

"Отже, у разі прийняття цього законопроекту, мільйони платників податків, у той чи інший спосіб, змусять оплатити цю ініціативу із власної кишені. Тому законопроект "Про засади державної мовної політики", поданий депутатами від Партії регіонів, з фінансової точки зору є авантюрою. А його прийняття означатиме введення додаткового, образно кажучи, "мовного податку", — резюмував Єхануров.

Нагадаємо, у Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 9073 "Про основи державної мовної політики", ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком.

Законопроект передбачає функціонування, паралельно з державною мовою, регіональних мов або мов меншин.

Зараз ви читаєте новину «Багатомовність Ківалова і Колесніченка виллється у мільйони гривень - Єхануров ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути