вівторок, 25 червня 2013 18:21

Азарова відправлять у відставку восени — політолог

Азарова відправлять у відставку восени — політолог
Микола Азаров. Фото: kmu.gov.ua

На думку керівника Інституту політичних і маркетингових досліджень Володимира Бондаренка, президент Віктор Янукович відправить у відставку прем'єр-міністра Миколу Азарова восени. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Керівник уряду Микола Азаров усе більше перетворюється на символ поразок команди Януковича, - зазначає політолог. - Його вже у народі називають Базаровим, від слова "базарити", тобто базікати. Постанови уряду суспільство сприймає критично. Жоден бюджет його нинішнього урядування не виконаний. Особливо катастрофічним став останній рік. Падіння економіки досягло 10 відсотків. Уряд перетворюється в аварійку. Колись велику депресію на Заході долали будівництвом доріг. У нас єдиною реакцією на кризові явища є виділення додаткових коштів уряду".

Уже понад півтора року Кабміну не вдається отримати черговий транш кредиту МВФ, наголошує експерт.

"Відтак падіння гривні важко уникнути. За прогнозами фахівців літо буде посушливим. Значить будуть втрати врожаю. Тому президенту не залишиться іншого вибору, як усунути прем'єра, аби він став "громовідводом" і прийняв на себе увесь негатив від кризи. У США та Росії президенти безпосередньо керують урядом. У нас так було під час президентства Леоніда Кучми. Треба і нам наслідувати такий приклад. Адже президента ми обираємо всенародно. Тобто довіряємо йому країну, економічний і соціальний розвиток", - каже фахівець.

На думку Бондаренка, наступником Азарова може стати будь-хто із нинішніх віце-прем'єрів — Арбузов чи Вілкул.

"Їх уже давно готують на цю посаду, - зауважує експерт. - Азарова треба було знімати вже навесні, після посівної кампанії. Але у нас курчат завжди рахують восени. Тому з новими призначеннями зазвичай запізнюються. В епоху інформаційних технологій голова уряду має бути не розподілювачем бюджету, а кризовим менеджером, креативним управлінцем, здатним застосовувати ноу-хау. Микола Азаров цих якостей не має. Він перетворився на рятувальника із рятівної станції. Це людина, яка тягне країну назад і є символом провальної внутрішньої політики Януковича. Він топить рейтинг президента і перетворюється на посміховисько для громадян. Корупція у країні досягла такого рівня, що глава держави змушений винести це питання на засідання Ради національної безпеки і оборони", - підсумовує Володимир Бондаренко.

Зараз ви читаєте новину «Азарова відправлять у відставку восени — політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути