понеділок, 19 квітня 2010 10:45

Азаров заборонив Черновецькому забудовувати території Софії та Лаври

Азаров заборонив Черновецькому забудовувати території Софії та Лаври

Прем"єр-міністр Микола Азаров доручив меру Києва Леоніду Черновецькому негайно припинити порушення законодавства про охорону пам"яток щодо Києво-Печерської Лаври і Софії Київської та запровадити тимчасовий мораторій на відведення земельних ділянок і ведення будівельних робіт в охоронній зоні цих національних заповідників.

Про це повідомила прес-служба уряду.

Водночас меру доручено передати матеріали щодо порушників законодавства до правоохоронних органів. В свою чергу правоохоронні та контрольні органи отримали доручення вивчити й оцінити ситуацію.

Як зазначає прес-служба, також прем"єр наполягає, щоб було створено програму захисту історико-культурної спадщини Києва - як складову частину генерального плану розвитку столиці.

"Ми підводимо риску під періодом хаотичної забудови і перебудови Києва, коли місто рвали на шматки. Кияни повставали проти цього самі, тепер разом з ними – уряд. Столиця повинна отримати генеральний план розвитку – це вимога до київської влади.

Цей план має органічно поєднати збереження історико-архітектурної аутентичності Києва і європейські вимоги до мегаполісу, який є адміністративним і діловим центром держави – це вимога до міністерств і відомств, до інвесторів.

Перші перетворення за європейськими стандартами ми отримаємо до Євро-2012. Наступні будуть пов"язані зі створенням в Києві потужного цілісного будівельного комплексу і спеціальної адміністрації архітектурно-культурної спадщини", - заявив Азаров.

Відповідні міністерства і відомства підготують проекти урядових рішень, спрямованих на комплексне вирішення київських проблем, зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, раніше Київміськадміністрація пропонувала Київраді погоджувати з ЮНЕСКО проекти будівництва об"єктів в охоронних зонах "Софії Київської" і Києво-Печерської лаври. Площа охоронної зони цих заповідників складає близько 112 га.

У червні 2009 року ЮНЕСКО рекомендувала Україні розширити буферну зону "Софії Київської" до Хрещатику і Бессарабської площі, а буферну зону Києво-Печерської лаври - до Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «Азаров заборонив Черновецькому забудовувати території Софії та Лаври». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути