четвер, 23 січня 2014 11:58

Азаров в Давосі розповів, хто розпалює ворожнечу в Україні

Азаров в Давосі розповів, хто розпалює ворожнечу в Україні
Микола Азаров. Фото: www.trust.ua

Прем'єр-міністр України Микола Азаров у Давосі заявив, що заклики до збройного повстання лунають з дуже вузького кола екстремістів.

Про це він сказав під час зустрічі в четвер з генсеком Ради Європи Торбйорном Ягландом.

Абсолютна більшість населення України, за словами Азарова, не підтримує закликів до повстання.

"Ми абсолютно чітко говоримо: будь-які антиконституційні дії в столиці повинні бути припинені. Заклик до збройного повстання - це абсолютно неконституційний і ведучий до кровопролиття шлях . Він виходить з дуже вузького кола екстремістів і не підтримується абсолютною більшістю населення України" , - сказав він.

Водночас прем'єр зазначив, що українська влада докладає всіх зусиль для вирішення ситуації мирним шляхом і розділяє занепокоєння європейських політиків.

"Я поділяю занепокоєння європейських політиків. Повірте: у мене як у прем'єр-міністра занепокоєння не менше. Ми робимо всі зусилля , щоб врегулювати цю ситуацію", - запевнив прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Інтернеті оприлюднили список побитих і викрадених вночі активістів Автомайдану

Водночас, за словами директора фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіної, яка дала інтерв'ю "Голосу Америки", люди не дуже схильні до участі в силових акціях:

"Наприклад, у збройних об'єднаннях готові брати участь 0, 9 відсотка. Але з іншого боку, це немало. Це більш, ніж 300 тисяч осіб", - каже Бекешкіна.

"У Західній Україні це більше трьох відсотків. Західна Україна стане для влади Вандеєю. В Україні насадити авторитарний режим можна лише з допомогою кривавої диктатури, і то не всюди", - вважає соціолог.

Як відомо, згідно з даними соціологів, в акціях протесту на Євромайданах найбільш активно беруть участь жителі Заходу – 26%,  Центру – 15% (у Києві – 39%) і значно менше – на Півдні (5.5%) та Сході (3%). В акціях Антимайданів бере участь незначна частина населення України: 0,6% – на Заході, і майже по 3% у Центрі, на Півдні та Сході.

Раніше прем'єр Микола Азаров заявив, що на Антимайдані присутні люди з усіх областей, а на Майдані - з декількох.

Зараз ви читаєте новину «Азаров в Давосі розповів, хто розпалює ворожнечу в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути