Ексклюзиви
пʼятниця, 13 липня 2012 20:34

Азаров розповів, що уряд Януковича зробив для розвитку української мови

Азаров розповів, що уряд Януковича зробив для розвитку української мови
Микола Азаров нагадав про створення україномовних фільмів. Фото: mignews.com.ua

Рішення по закону про мовну політику буде прийнято після аналізу тексту документа. Про це прем'єр Микола Азаров написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє "Українська правда".

"Ми дуже уважно ставимося до критики, яка прозвучала на адресу цього закону. І тому зараз прийнятий текст закону ще раз уважно вивчається з урахуванням критики в ЗМІ, яка прозвучала після прийняття цього закону . Коли такий аналіз буде закінчений, ми будемо готові висловити своє ставлення до цих зауважень ", - повідомив він.

Прем'єр зазначив, що опозиція при розгляді закону, замість того, щоб домагатися змін, зробила все, щоб зірвати його ухвалення.

"Опозиція при розгляді цього закону керувалася не бажанням максимально його підкоригувати і зробити прийнятним для всіх. Навпаки, вона робила все, щоб зірвати прийняття цього закону. Саме на це були націлені і бійки в парламенті, і блокада, і кілька тисяч поправок до тексту закону ", - сказав він.

Азаров підкреслив, що влада при президенті Вікторі Януковичі робить особливо багато для розвитку української мови.

"Якщо відкинути демагогію наших опозиціонерів, то легко помітити, що саме тоді, коли при владі перебував уряд Януковича, в рази більше коштів виділялося на створення україномовних фільмів, випуск україномовної літератури, популяризацію розвитку української мови", - заявив прем'єр.

Однак, він зазначив, що влада виступає за забезпечення права кожного говорити тією мовою, яку вважає для себе природною.

Зараз ви читаєте новину «Азаров розповів, що уряд Януковича зробив для розвитку української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути