пʼятниця, 31 травня 2013 16:14

Азаров підписав меморандум із Євразійською економічною комісією

Азаров підписав меморандум із Євразійською економічною комісією
За словами прем'єра, цей меморандум нічим не відрізняється від статусу "спостерігача" при МС. Фото: ua.korrespondent.net

Україна і Євразійська економічна комісія (ЄЕК) домовилися про поглиблення взаємодії.

Відповідний меморандум підписали у п'ятницю в Мінську прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова колегії Євразійської економічної комісії Віктор Христенко.

Як повідомлялося, цей меморандум передбачає участь України у роботі Євразійської економічної комісії та її структурах.

Уряд України обіцяв оприлюднити зміст документа після підписання.

Перед підписанням Азаров заявив журналістам у Мінську, що меморандум, який буде підписаний між Україною і ЄЕК, дасть Україні можливість брати участь у засіданнях органів Митного союзу, що, по суті, не буде відрізнятися від статусу спостерігача.

"Нам належить підписати Меморандум, за результатами якого Україна отримує можливість на запрошення головуючої сторони брати участь у засіданні органів Митного союзу, а згодом і Євразійського економічного союзу", - сказав Азаров журналістам у п'ятницю в Мінську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не зможе йти проти інтересів МС, якщо підпише Меморандум - текст Угоди

За словами прем'єра, ця можливість нічим не відрізняється від статусу "спостерігача" при МС.

Азаров пояснив, що участь представника України в роботі органів МС дозволить Україні відслідковувати прийняті МС документи, а також на рівні керівництва держав обговорювати питання торговельно-економічних відносин.

За його словами, зараз Україна постфактум дізнається про ухвалені всередині МС документи і змушена, згодом, вести складні переговори у разі, якщо ці документи порушують її економічні інтереси з кожною країною окремо і не завжди є можливість їх коригувати.

Прем'єр також повідомив, що кандидатура представника України, який братиме участь у роботі органів МС, ще не визначена. Розглядатимуться кваліфіковані кандидатури, які є експертами в області економічно-торговельних відносин у рамках СНД.

Азаров додав, що взаємини з МС життєво-важливі для України. Прем'єр також заявив, що країни Митного союзу не ставили перед Україною жодних умов для підписання меморандуму.

Зараз ви читаєте новину «Азаров підписав меморандум із Євразійською економічною комісією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

188

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути