понеділок, 10 грудня 2012 12:26

Азаров буде прем'єром півроку – експерт

Азаров буде прем'єром  півроку – експерт
Сергій Таран: нового прем'єра не буде, поки Азаров не забере на себе увесь негатив. Фото: elektorat.te.ua

Політолог Сергій Таран вважає, що призначення Миколи Азарова прем'єром відбудеться за рахунок комуністів. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович їде до Москви говорити про Митний союз - ЗМІ

"Зараз в парламенті народжується мега-тушка, яка називається Компартія. Вона ще донедавна йшла з колосальною критикою Азарова, заявляла, що жодного відношення до уряду не має. Зараз вони вже не виключають, що голосуватимуть. Тому що йде торг за посади та кошти. Комуністи спробують собі виторгувати кілька посад, причетних до тіньових коштів та якісь фінансові преференції. Публічно будуть заявляти, що підтримали соціальні ініціативи, які пообіцяє виконати Микола Янович", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров буде перехідним прем'єром. Він потрібен тільки на час кризи - експерт

За його словами, Азаров є зручним для президента. "Він не має політичних амбіцій, не руйнує розклад кланів всередині Партії регіонів – там зберігається баланс. Це один із не багатьох політиків, на якого можна буде списати всі гріхи. Сьогодні призначати людину президента достатньо незручно. Тому що відбуватиметься девальвація гривні, неоднозначні процеси в економіці. Їх треба буде списувати. Азаров буде прем'єром десь на півроку. Після цього вибір президента зупиниться на людині із "сім'ї", - наголосив Таран.

Політолог зазначив, що у Сергія Арбузова є шанс стати прем'єром через деякий час. "Тим більше, що зараз він може піти в уряд – посісти посаду віце-прем'єра. Це буде така підготовка. Як на прем'єра, на нього "сім'я" поставить вже після того, як всі негативи будуть списані на Азарова. Призначення Арбузова означало б списання Партії регіонів. Зробити це у президента зараз не виходить, бо більшість не сформована. Тому ставка робиться саме на "регіонала", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров буде прем'єром півроку – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути