вівторок, 15 вересня 2015 15:39

Аваков заявив про геноцид в Криму

Аваков заявив про геноцид в Криму

Міністр МВС Арсен Аваков назвав ситуацію з правами кримських татар у Криму геноцидом і витисканням з півострова.

Про це Аваков заявив журналістам в Херсоні, під час відкриття прийому новобранців в поліцію.

"У мене двояке ставлення до цього. Одне ставлення до ситуації з правами кримських татар у Криму. Те, що зараз відбувається з правами татар у Криму, це цілковите свавілля. По суті, це друга хвиля геноциду, коли кримських татар поступово витискають з Криму. З цим Україна змиритися не може. І якщо всі до цього звикли, гострота цієї проблеми не змінюється", - сказав Аваков.

Він зазначив, що готовий забезпечити безпеку проведення акцій Меджлісу кримськотатарського народу з блокування півострова.

"Нам відомо про це і ми в контакті з лідерами руху, які реалізують це. Така акція справедлива, ми можемо забезпечити повний правопорядок у цій ситуації. Я не думаю, що у нас будуть проблеми з безпекою", - повідомив Аваков.

За словами міністра, всі факти незаконного ставлення до жителів Криму, включаючи кримськотатарську громаду, фіксуються і їм буде дано правову оцінку.

"Не так давно ми відтворили управління внутрішніх справ Криму, де, ми ухвалили рішення разом з прокуратурою, фіксувати всі факти порушень прав громадян України в Криму, в тому числі і кримських татар. Рано чи пізно, і швидше рано, ніж пізно, Крим буде українським і всі повинні отримати за заслугами. А люди мають повернутися до своїх прав", - повідомив Аваков.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року АР Крим оголошено тимчасово окупованою територією. Між материковою Україною і півостровом встановлено адміністративний кордон.

Лідери кримських татар оголосили, що кримські татари готують акцію з блокування транспортного сполучення з Кримом з боку материкової частини України на адмінкордоні з півостровом. Початок акції заплановано на 20-21 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Аваков заявив про геноцид в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути