пʼятниця, 26 вересня 2014 11:37

Аваков розповів нові подробиці "Іловайського котла"

Аваков розповів нові подробиці "Іловайського котла"

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розкрив нові подробиці "Іловайського котла", який став поворотною точкою в ході АТО.

Слід зазначити, що самі бійці, які воювали там, вважають, що трагедія сталася через божевільний план командування.

"Те, що там буде котел, було очевидно навіть мені, цивільній людині. Хоча в той момент нам обіцяли, що ситуація ось-ось вирішиться підкріпленням з боку Збройних сил. І я підкріплював наших хлопців всіма доступними мені засобами", - заявив Арсен Аваков виданню "Фокус".

Так, за словами міністра, для порятунку "Донбасу", який вів напружені бої в самому місті, були направлені батальйони "Миротворець", "Дніпро-1", "Світязь", "Азов". При цьому деякі підрозділи збройних сил на чолі з генералом Литвином кинули фронт та позиції. Втеча цих частин і дозволило противнику взяти все іловайське угруповання в котел.

"Тепер ці люди дозволяють собі міркувати про звитягу, про те, якої якості добровольчі батальйони. Не їм про це судити ... поки йде розслідування події в Іловайську, не можна говорити про деталі, але наслідки цієї трагедії насправді набагато страшніше, ніж зараз прийнято вважати в українському суспільстві", - додав міністр внутрішніх справ.

Нагадаємо, що Порошенко переконаний, якби підкріплення прийшло вчасно, а деякі бійці не покинули місце дислокації, оперативна ситуація для регулярних частин армії Росії, які вторглися в місто, могла бути гіршою.

Зараз ви читаєте новину «Аваков розповів нові подробиці "Іловайського котла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути