четвер, 28 травня 2015 13:38

Аваков виправдав своїх звільнених підлеглих

Аваков виправдав своїх звільнених підлеглих
Фото: www.korr.com.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не вважає, що звільнені зі своїх високих посад Олександр Єршов, Сергій Чеботарь та Віталій Сакал були поганим кадровим рішеням.

Коментуючи відставку Єршова, колишнього очільника Державтоінспекції, Аваков заперечив, що звільнив його через скандал в ЗМІ.

"За що звільнено Єршова? За те, що одна його дочка їздить на шикарній машині, а інша дочка відпочиває в Каннах? Не через це. Обидві дочки дорослі, вони прокоментували, що одна заміжня за забезпеченим чоловіком, а інша продає дорогі предмети одягу. Єршов звільнений мною за те, що він не вказав у декларації свій будинок - тільки за це", - сказав Аваков в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

Він також додав, що Єршов відзначився в зоні АТО.

"У квітні-травні минулого року, коли почалася війна, Єршов був у тому екіпажі, який вступив в перші бої під Слов'янському разом з трьома екіпажами Кобри. Єршов був у складі однієї з груп, яка дуже добре себе проявила", - розповів міністр.

Коментуючи відставку свого заступника Чоботаря, Аваков розкритикував "некваліфікованих журналістів". Мовляв, Чеботарь дуже добре займався матеріальним забезпеченням МВС і керував люстраціє.

"Чому я сказав Чеботарю, що він повинен звільнитися? Тому, що він дав себе спровокувати, замість того, щоб відкритися суспільству і сказати все, як є: це моє, це зятя, це ще когось... Замість цього він піддався емоціям, зять піддався емоціям", - пояснив Аваков.

Віктора Сакала, колишнього начальника Головного слідчого управління МВС, Аваков назвав "одним з найбільш кваліфікованих слідчих в країні", однак він "припустився помилки", коли вирішував конфлікт Мін'юсту.

"Ці люди - не монстри і не варвари, але вони здійснили помилки, які привели до відомого результату. Тому вони прийняли рішення і пішли. Але покажіть мені, де ще таке відбувається в нинішній виконавчій вертикалі влади - щоб таким чином хтось пішов? Так, у нас немає абсолютно "білих і пухнастих". Але! Чи були історії більш брутальні? Звичайно, просто про них забули", - нарікає Аваков.

 

Зараз ви читаєте новину «Аваков виправдав своїх звільнених підлеглих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути