вівторок, 02 березня 2010 16:04

Янукович узявся за суди

Янукович узявся за суди

Президент України Віктор Янукович ініціює створення робочої групи для напрацювання пропозицій по ефективному і швидкому проведенню судової реформи.

Про це він сказав в ході зустрічі з главою Конституційного суду Андрієм Стрижаком, главою Верховного суду Василем Онопенком, главою Вищого господарського суду Сергієм Демченком, повідомляє прес-служба президента у вівторок.

"Вже з наступного тижня ми почнемо робити перші кроки, щоб припинити безлад в судовій системі, навести лад і ухвалити закон про судовий устрій", - сказав Янукович під час зустрічі з Онопенком.

Президент відзначив, що у напрямі судової реформи було зроблено "декілька кроків", але робота припинилася.

"Стару систему зруйнували, а нову не створили", - сказав він.

У свою чергу глава Верховного суду відзначив необхідність спільних дій для виправлення помилок, допущених в ході судової реформи.

"Ми, як ніхто інший, зацікавлені в проведенні судової реформи, ми знаємо всі вади і готові внести пропозиції", - сказав він.

Глава Конституційного суду запропонував сформувати групу юристів, яка займеться судовою реформою, "оскільки якщо це віддати політикам, справа не піде".

Глава Вищого господарського суду підкреслив: "Якщо ми хочемо підвищити якість правосуддя, потрібно поглиблювати спеціалізацію судів".

Янукович запропонував створити робочу групу для напрацювання пропозицій по проведенню судової реформи. До неї повинні увійти експерти, вчені, колишні судді і нинішні представники судової системи.

Зараз ви читаєте новину «Янукович узявся за суди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути