четвер, 05 вересня 2013 12:48

Янукович виступив проти мораторію на будівництво в Києві

Янукович виступив проти мораторію на будівництво в Києві
Віктор Янукович. Фото: dt.ua

Президент Віктор Янукович виступив проти збереження мораторію на забудову Києва.

Відповідні пропозиції президента направлені до закону "Про внесення змін до розділу V "Прикінцеві положення" Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо зупинення дії заборони на відведення земельних ділянок", повідомляє Українська правда.

Депутат-"ударівець" Віталій Чугунніков пояснив, що раніше Рада ухвалила зміни до закону "Про регулювання містобудівної діяльності", яким зокрема, знімався мораторій на будівництво в межах міст. До цього законопроекту під час голосування внесли пункт про продовження дії заборони на виділення землі під будівництво у Києві.

Президент ветував цей документ та повернув із пропозиціями на доопрацювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович пообіцяв "регіоналам" захищати їх бізнес після підписання Угоди з ЄС

Янукович зазначає, що "у разі запровадження зазначених змін, зі встановленими для міста Києва обмеженнями, особи, які мають намір здійснити будівництво в межах міста Києва, у тому числі власники і користувачі земельних ділянок, не зможуть реалізувати право, зокрема, на отримання містобудівних умов і обмежень для здійснення будівництва в межах міста Києва".

На переконання глави держави, "пропоновані законом зміни порушують конституційні норми щодо рівності перед законом усіх суб'єктів права власності, забезпечення державою захисту прав усіх суб'єктів права власності і господарювання, соціальної спрямованості економіки, рівності перед законом усіх громадян, неможливості привілеїв, обмежень за ознаками місця проживання (статті 13, 24 Конституції)".

Янукович також зазначає, що реалізація положень закону також негативно вплине на економічний розвиток міста Києва, розбудову житлового комплексу, інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, а також на здійснення столичних функцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч з Януковичем пройшла дружньо, ми готові голосувати за закони для України - Колесніченко

"Ураховуючи наведене, пропонований законом підхід до регулювання земельних відносин при здійсненні містобудівної діяльності лише на території міста Києва є невиправданим, а отже, зазначені зміни не можуть бути підтримані", - уточнює Янукович.

В УДАРі кажуть, що "пропозиції президента хоч і мають юридичне підґрунтя, але носять скоріше надуманий характер".

"А насправді президент лобіює інтереси близьких до нього та його оточення забудовників. Ми усі пам'ятаємо хто та як намагався збудувати будинки в історичній частині Києва, і до яких наслідків це мало не призвело", - заявив Чугунніков.

Зараз ви читаєте новину «Янукович виступив проти мораторію на будівництво в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути