пʼятниця, 09 листопада 2012 13:31

Янукович уже не може самостійно оцінювати ситуацію в країні - політолог

Янукович уже не може самостійно оцінювати ситуацію в країні - політолог
Віктор Небоженко. Фото: file.liga.net

Янукович пройшов межу неповернення, і уже не може самостійно оцінювати ситуацію в країні. Тому й не може звільнити ні Азарова, ні Льовочкіна, ні Клюєва.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Відбулося обнулення впливів на Януковича. Львочкін програв Київ. Президент не може цього пробачити. Зіпсував картину й голова штабу Клюєв. Обоє провинилися, і тому у Януковича зараз немає можливості нікого звільняти. Кабмін усе одно буде тимчасовим. МФВ уже сказала, якщо ви не звільните Азарова, ми вам гроші давати не будемо. Те саме і Москва: "Азаров не хоче йти на переговорний процес по газу, і він нас також не влаштовує". У Януковича важке становище. Він не зможе обрати ні Львочкіна ні Клюєва. Бо вони обоє не виконали завдання. А третьої людини не має. Янукович витратив 2 роки на пошук оптимальних людей на посади. І зовсім забув, що президент, це перш за все політична функція. А тепер все розвалилося", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ні Засуха, ні Губський, ні інші фальсифікатори не отримають депутатських мандатів"- Яценюк

На думку політолога, від цих виборів у владі виграли усі, крім Януковича.

"Пройшли люди на місцях, партія, а імідж Януковича впав. Він повинен бути гарантом конституції, насправді призвів до політичної дестабілізації. Нічого такого у 21 столітті від Версалю до Москви ще не було. Навіть у Чечні. Те, що сьогодні оточення Януковича говорить йому: "Все добре, прекрасна маркіза", означає, що сьогодні він уже абсолютно не орієнтується у ситуації. Також у серйозно упав його рейтинг. Звичайно, потрібно когось звільняти та призначати нових людей. Але наскільки він може це зробити. Він уже минув межу неповернення, тепер він від них залежить, а не вони від нього. Якщо він два дні нічого не зробив ні з ким, навіть з маленьким чиновником, це не означає, що він думає, вагається Янукович не думає, він людина дії. Це Ющенко постійно мислив та сумнівався, і як наслідок нічого не робив", - запевнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналіст збирає акцію протесту проти "перемоги" Пилипишина - у Левченка вкрали понад 1 тисячу голосів

"А мовчання Януковича — свідчення внутрішніх проблем у партії. Азаров каже. Що його не можна звільняти, бо тоді зруйнується економіка. А Янукович два роки йому довіряв. Льовчкін каже. Що його не можна звільняти бо зруйнується адміністрація президента, а Клюєв — вийде із під контролю Верховна Рада. То ж він не наважиться цього зробити", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович уже не може самостійно оцінювати ситуацію в країні - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути