пʼятниця, 24 серпня 2012 13:21

Янукович пообіцяв: українською мовою робитимуться наукові дослідження

Янукович пообіцяв: українською мовою робитимуться наукові дослідження
Віктор Янукович пообіцяв розвивати українську мову. Фото: prosport.tsn.ua

Президент Віктор Янукович пообіцяв розвивати українську мову та створювати єдиний культурний простір в Україні. Про це він сказав у вітальній промові під час урочистих заходів з нагоди Дня Незалежності у палаці "Україна".

"У 21-му столітті державна незалежність набуває вираженого людиноцентристського виміру. Людина оцінює дієздатність власної держави за станом безпеки, життя і праці, рівнем задоволенням основних соціальних потреб. На жаль, доводиться констатувати, що протягом двох десятиліть політики більше переймалися зовнішнім атрибутом незалежності", - наголосив він.

Саме тому, за словами президента, необхідно реформувати гуманітарну сферу, зокрема, освіту, науку та культуру. У зв'язку з цим влада буде продовжувати розвивати українську мову як єдину державну.

"Наріжним каменем державної гуманітарної політики залишається підтримка єдиної державної української мови. Для того, щоб державною мовою створювався новий культурний продукт, робилися наукові дослідження, знімалися фільми, держава буде втілювати програму всебічної підтримки української мови", - підкреслив Янукович

Водночас, президент наголосив, що необхідно розвивати й інші мови.

"Наше спільне завдання — створити і зберегти єдиний культурний простір нашої країни, дати кожному громадянину право вільно використовувати свою рідну мову. Тому ми будемо вдосконалювати законодавство щодо розвитку інших мов України", - додав президент.

Янукович також наголосив, що дав доручення уряду щодо вивчення іноземних мов на всіх рівнях освіти, аби Україна посіла гідне місце в сучасному глобальному світі.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв: українською мовою робитимуться наукові дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути