четвер, 12 грудня 2013 20:49

Янукович залишиться голим королем із двома-трьома зброєносцями - експерт

Янукович залишиться голим королем із двома-трьома зброєносцями - експерт
Фото: comments.ua

Президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий переконаний, що  в результаті  протистояння Майдану президент Віктор Янукович втратить владу.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Перспективи для президента на продовження своїх повноважень зникають. Загалом для влади ситуація погіршується, а вжиті методи свідчать про те, що у них немає меж. Можна чекати подальшого загострення, та застосування нових спроб посилення влади, оскільки він не буде просто так поступатися", - висловив думку експерт.

Окрім того, він наголосив: "Думаю, що в ніч спроби розгону Майдану глава держави спокійно проспав, а вранці спитав, чи все вдалось. А потім сказав, щоби готували новий план. Такий в нього контроль. Це може призвести до негативних наслідків. Ми виходимо на той шлях, коли немає у влади шансів залишитись на своїх місцях".

Водночас, на його думку, треба оголошувати "дострокові парламентські вибори, має бути тимчасовий уряд". "І коли парламент змінить законодавство та повноваження президента, тоді все може нормалізуватись. Це м'який варіант", - додав Лановий.

"Зараз Януковича покинуть всі: розвалиться вся його фортеця і залишиться голим королем із двома-трьома зброєносцями. У нього вже немає шансів перебувати при владі, тому він піде на перемир'я і підпише вимоги опозиції та Майдану. Вони хоч і чітко не сформульовані, але ключовим питанням є дострокові парламентські вибори і обмежені права президента", - резюмував президент Центру ринкових реформ.

Нагадаємо, в Україні 22-й день тривають масові акції протесту проти дій влади. 11 грудня "Беркут" спробував розігнати табір антиурядових протестів на Майдані Незалежності. Правоохоронні органи намагались розібрати барикади та наметове містечко, а пізніше взяти під контроль приміщення КМДА. Коли їм не вдалось досягти бажаного, довелось відступати.

Прем'єр-міністр Микола Азаров пояснив це розчищенням доріг, та заперечив застосування сили. Водночас, глава МВС Віталій Захарченко запевнив людей, що силового розгону протесту на Майдані не буде.

Зараз ви читаєте новину «Янукович залишиться голим королем із двома-трьома зброєносцями - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути