вівторок, 02 лютого 2010 09:30

Янукович про майбутнє Тимошенко, газовий консорціум і Бандеру

Янукович про майбутнє Тимошенко, газовий консорціум і Бандеру
Кандидат в президенти Віктор Янукович рекомендує Юлії Тимошенко відпочити.

Про це він заявив в ефірі каналу ICTV, відповідаючи на питання, чи можлива його співпраця з Тимошенко в майбутньому.

"Вона втомилася. Їй треба дати трошки відпочити.., можливо", - сказав він.

"Але є ще друга частина цього питання - від неї стомилося все суспільство. Як бути з цим ,я не знаю...", - додав Янукович.

За його словами, потрібен час, щоб дати відповідь на це питання. "Але зразу і так просто нічого не відбудеться. Багато буде залежати від того, як Тимошенко буде себе вести останні дні перед виборами, в день виборів і в дні після виборів. Багато залежатиме від неї, наскільки вона розуміє своє майбутнє", - заявив він.

За словами Януковича, народ втомився від влади, "яка не хоче визнавати свої помилки і, як сказати ... саме таке інтелігентне слово.. бреше, да. Ну на українській же мові тут нічого поганого немає? Оце головне".

"Тому безумовно я весь час думаю про той рівень відповідальності, те очікування, яке є в суспільства. Запрос на зміни заганяє мене в безвихідне становище - треба перемогти і зробити все, що обіцяв", - заявив він.

Янукович також вважає, що Україна була зобов"язана подати заявку на вступ до консорціуму з будівництва газопроводу "Північний потік".

"Коли "Північний потік" почали будувати, як Україна могла не подати заявку на участь у цьому консорціумі? Я цього не розумію", - сказав він.

"Ми зобов"язані були подати заявку на участь у цьому консорціумі. Це економічно вигідно Україні, політично вигідно", - підкреслив Янукович.

"Як могло вийти так, що ми володіємо ГТС, яка з року в рік втрачає обсяги прокачки газу до Європи? І це перспектива зниження через 5 років обсягів прокачки, як мінімум, на 50%. Скажіть, нас це влаштовує? Звичайно, ні", - заявив лідер регіоналів.

Крім того, Янукович підкреслив: "Пройде зовсім небагато часу, і, я думаю, що переконаються і на заході, і на сході наші сусіди, що Україна здатна жити без підказок".

"Я часто слухаю, коли з нами говорять повчальним тоном. Мені, як кажуть, за державу образливо", - сказав він.

"Звичайно, дуже часто звучать справедливі докори. Ну, наприклад, там ось ці газові війни були. Вони суттєво підірвали довіру до України, як в Росії, так і в Європі", - зазначив лідер Партії регіонів

Також Янукович, відповідаючи на питання російського журналіста про нагородження Степана Бандери званням Героя України заявив, що нагороджувати сучасними нагородами людей, які жили в минулому, неправильно.

"Переписувати історію не можна. Історію пишуть історики, і коли політики втручаються в цей процес, і, тим більше, на таких питаннях, які роз"єднують суспільство - це неправильно", - зазначив Янукович.

"Героїзація ... дуже сумнівних героїв України - це нічого, крім обурення не викликає ні в нас в країні, ні за її межами. Цього робити не можна", - наголосив лідер регіоналів.

"А чого не дали там, умовно кажучи, Георгіївські хрести? Людей, які жили в минулому сторіччі, в позаминулому столітті, нагороджувати сьогоднішніми нагородами - це неправильно", - сказав Янукович.

На питання, чи скасує він указ про присвоєння звання Героя України Бандері після свого можливого обрання президентом, лідер Партії регіонів відповів: "Ми таку систему ліквідуємо".

"Щоб не було ніколи, ні в кого таких можливостей - дорвався до влади, і що хочу, те і роблю", - сказав Янукович.

У програмі "Кращий кандидат" на ICTV також взяли участь, зокрема, журналісти В"ячеслав Піховшек, Дмитро Джангіров, Оксана Богданова, Валід Арфуш, політолог Михайло Погребинський та інші, передає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Янукович про майбутнє Тимошенко, газовий консорціум і Бандеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути