середа, 13 березня 2013 16:15

Янукович видав Указ про невідкладні заходи щодо євроінтеграції

Янукович видав Указ про невідкладні заходи щодо євроінтеграції
Згідно з документом, уряду доручено щомісячно звітувати перед Євросоюзом про виконану роботу у плані інтеграції. Фото: AFP

Президент України Віктор Янукович увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 12 березня 2013 року "Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України".

Відповідний указ розміщено на сайті голови держави сьогодні, 13 березня.

Згідно з документом, уряду доручено забезпечити щомісячне інформування Європейського Союзу про заходи, вжиті Україною для забезпечення підписання Угоди про асоціацію та виробити питання залучення допомоги від Брюсселя, необхідної для забезпечення імплементації Угоди.

Уряду доручено виконати у встановлені терміни і в повному обсязі план першочергових заходів щодо інтеграції України в Європейський Союз на 2013 рік та сприяти діяльності в Україні моніторингової місії Європарламенту.

Кабінету міністрів доручено вжити заходів щодо забезпечення прийняття законодавчих актів та видання інших нормативно-правових актів, передбачених Планом дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС, підготовку та направлення на розгляд Єврокомісії третьої доповіді України про виконання плану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Європарламенті погрожують позбавити Україну асоціації за "провокації та випробування терпіння"

Уряду також доручено належним чином провести перевибори у п'яти округах і створити всі необхідні умови.

Крім того, уряду доручено затвердити у місячний строк комплексний план заходів щодо активізації співробітництва між Україною та ЄС в енергетичній сфері.

Також уряду доручено розробити та подати в установленому порядку проект закону про ратифікацію меморандуму про взаєморозуміння між Україною та ЄС та кредитної угоди між Україною, Національним банком України та ЄС щодо надання Брюсселем макрофінансової допомоги Києву.

Міністерству закордонних справ України доручено забезпечити супроводження у Верховній Раді проекту закону про ратифікацію Угоди між Україною та ЄС про внесення змін до угоди про спрощення оформлення віз (N0015).

Також МЗС доручено підготувати та внести до 20 березня 2013 року в установленому порядку пропозиції щодо можливих форм участі України в тренувальній місії ЄС у Малі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович затягує з виконанням зобов'язань перед ЄС - ЗМІ

Міністерству юстиції України доручено вжити заходів із забезпечення належного виконання в Україні рішень Європейського суду з прав людини, впровадження рекомендацій Ради Європи щодо умов відбування покарання засудженими, надання їм медичної допомоги.

Також Мін'юсту доручено активізувати роботу з підготовки за участю міжнародних експертів пропозицій щодо вдосконалення законодавства України з питань проведення виборів і забезпечити підготовку законопроектів щодо реформування Вищої ради юстиції, статусу суддів, реформування прокуратури для направлення таких законопроектів до Венеціанської комісії з метою отримання відповідних висновків.

Міністерству економічного розвитку і торгівлі та МЗС також доручено вжити заходи з підготовки та проведення у двомісячний термін установчого засідання у форматі розпочатого діалогу Україна - ЄС щодо бізнес-клімату.

Секретарю РНБО Андрію Клюєву доручено забезпечити в рамках роботи комітету з питань реформування правоохоронних органів підготовку до 1 жовтня 2013 року з урахуванням європейських стандартів законопроектів щодо реформування правоохоронних органів для направлення документів до Венеціанської комісії з метою отримання висновків.

Зараз ви читаєте новину «Янукович видав Указ про невідкладні заходи щодо євроінтеграції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

120

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути