вівторок, 07 червня 2011 13:43

Янукович хоче зробити Севастополь більш українським – експерт

Янукович хоче зробити Севастополь більш українським – експерт

Політолог Вадим Карасьов вважає, що призначення Володимира Яцуби керівником Севастопольської міськдержадміністрації свідчить про те, що Віктор Янукович не хоче віддавати Севастополь українським можновладцям проросійської орієнтації.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Янукович хоче, щоби Севастополь був більше українським не в національно-культурному сенсі, а в адміністративному. Це місто по духу, складу, менталітету вважається російським. Воно слабо інтегроване у велику Україну з різних причин. Цьому сприяло те, що останнім часом на чолі Севастополя стояли місцеві політики з відповідним менталітетом", - зауважив експерт.

Карасьов зазначив, що Яцуба є досвідченим керівником, який в українській державній ієрархії знаходиться майже 20 років.

"Він багато років пропрацював у Києві. Президент демонструє, що діє як власник державної вертикалі, збирає всю власність до купи, ревізує її. Янукович хоче за допомогою Яцуби розібратися з відносинами Севастополя і Чорноморського Флоту Росії", - підкреслив він.

Політолог наголосив, що новий керівник Севастопольської міськдержадміністрації повинен з'ясувати питання оплати за оренду землі ЧФ РФ.

"Якщо Росія виставляє Януковичу та Азарову таку ціну на їхній газ, нам потрібно поставити дещо іншу цифру за оренду української землі. Севастополь ніколи не буде українським до тих пір, поки більша частина його жителів будуть працювати на робочих місцях, які створюються Росією, і отримувати там зарплату", - додав Карасьов.

Нагадаємо, що 7 червня президент Віктор Янукович призначив головою Севастопольської міськдержадміністрації Володимира Яцубу. На цьому місці він замінив нещодавно звільненого Валерія Саратова. 

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче зробити Севастополь більш українським – експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути