вівторок, 09 квітня 2013 16:49

Антисеміти вдягали футболки "Бий жидів" в наметах Партії регіонів

Антисеміти вдягали футболки "Бий жидів" в наметах Партії регіонів
Фото: dzvin.org

Черкаська міліція допитала 36 осіб, які підозрюються у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі під час мітингу на Театральній площі міста 6 квітня. Встановлено ім'я та прізвище нападника, який побив адвоката Віктора Смалія. Ще одного хулігана, якого затримали самі учасники мітингу, відпущено на волю. За нього поручилися інші люди.

"Зараз за допомогою відео проводиться порівняння й конкретизується група осіб, які вдягли футболки з написом "Бий жидів", – каже начальник Соснівського РВ УМВС міста Руслан Висоцький. - За фактом злочину розпочато кримінальне впровадження. На завершення слідчих дій законом відводиться два місяці. Потім справу буде передано до суду, який визначить провину кожного".

Затриманого самими учасниками мітингу Сергія Ткаченка випущено на волю під поруку. У міліції хлопець заявив, що вдягнув футболку з антисемітськими закликами, бо такими є його переконання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаські євреї вимагають покарати провокаторів із написами на футболці "Бий жидів!"

Міліціонерів зацікавив той факт, що антисеміти перевдягалися у футболки із закликами "Бий жидів" в агітаційних наметах Партії регіонів: "Якщо журналісти нададуть відео, ми належним чином оцінимо цей факт".

На думку міліціонерів мітингувальники в Черкасах самі не повинні були затримувати хуліганів. "Є міліція, яку треба було погукати", – сказав начальник міліції громадської безпеки Іван Корсун.

Нагадаємо, що 6 квітня кілька десятків молодиків натягли на себе футболки з написами "Свобода" та "Бий жидів". Одного з них затримали активісти "Свободи" й передали правоохоронцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США та Ізраїль вимагатимуть покарання для черкаських антисемітів

Водночас міліціонери не намагалися встановити осіб, які ще 22 березня перешкоджали журналістам і депутатам потрапити на сесію обласної ради. "Думаю, це була група підтримки якоїсь із політичних партій", – підсумував Корсун.

Зараз ви читаєте новину «Антисеміти вдягали футболки "Бий жидів" в наметах Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути