середа, 23 травня 2012 10:19

Ані влада, ані опозиція не зможуть зробити Україну "нормальною державою" - Гаврилишин

Ані влада, ані опозиція не зможуть зробити Україну "нормальною державою" - Гаврилишин
Богдан Гаврилишин розповів, якою має бути нормальна держава. Фото: gazeta.ua

Щоб стати нормальною державою, Україні потрібна трансформація, та ані влада, ані опозиції зробити її не зможуть.

Таку думку висловив український економіст, громадський діяч Богдан Гаврилишин.

"Україні потрібна тотальна трансформація. Тотальна трансформація політичного ладу і трансформація економіки, трансформації соціальної політики. Є дуже серйозні сумніви, що люди, які при владі, не зуміють цього зробити", - наголосив він.

Гаврилишин додав: "Трансформація потрібна для того, щоб Україна стала "нормальною" державою".

Він пояснив, що так держава має кілька характеристик: "головна — політична свобода; друга — певний рівень добробуту для більшості населення; третя - соціальна справедливість; четверте — щоб суспільство, держава, люди жили в симбіотичному співжитті, співіснували з природою, а не експортували її, руйнували, засмічували".

"Чому люди, які при владі, не зможуть цього зробити? По-перше, є деякі, які не бажають цього зробити. Їм здається, що теперішній стан на їхню користь. Але я маю серйозні сумніви, що й опозиція могла б це зробити. Може тому що вони задовго в тих політичних сварах варилися. Навіть якщо вони матимуть більшість в Верховній Раді, навіть якщо буде їхній президент, опозиція теж не зможе цього зробити", - переконаний Гаврилишин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська інтелігенція заявила, що хоче бути наступницею Гавела

Він підкреслив, що наразі варто покладатися вже на новіші покоління.

"Що насправді потрібно суспільству — це те, щоб ми відродили певну духовність і етику, певну моральність. Такі характеристики, як казати правду, бути чесними до інших, ставитися з повагою до інших людей — це є досить характерним і властивим українському народу", - наголосив Гаврилишин.

"На цей час ми відчули, що у суспільстві є зневіра, брак віри до Верховної Ради, до президента, до Кабінету міністрів, і є навіть недовіра до ідей опозиції, - підкреслив він. - Та не треба всіх змінювати. Треба, щоб були критичні маси людей, чи у Верховній Раді, чи взагалі в нашій політичній структурі, які б мали певний авторитет і були патріотами цієї країни".

Зараз ви читаєте новину «Ані влада, ані опозиція не зможуть зробити Україну "нормальною державою" - Гаврилишин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути