середа, 07 жовтня 2015 17:26

Амністія бойовиків затягнеться на десяток років - Безсмертний

Амністія бойовиків затягнеться на десяток років - Безсмертний

Амністія – одна з неминучих складових мирного процесу, і її необхідно пройти, щоб в кінці шляху досягти миру. Про це у своєму блозі в "Новом времени" написав екс-посол України в Білорусі Роман Безсмертний.

"Цей шлях буде дуже довгим. Якщо подивитися на аналоги, то в багатьох державах, які проводили амністію, цей процес зайняв більше десяти років. Я звертаю на це особливу увагу для того, щоб ми усвідомили, який довгий і непростий шлях треба пройти. Шлях, який буде вимірюватися не днями або місяцями, а роками. До цього потрібно ставитися дуже відповідально, рухатися повільно, але впевнено. Поменше користуватися гаслами, більше продумувати кожен крок і забезпечувати його відповідними правовими механізмами", - вважає Безсмертний.

Він наголосив, що мирний процес в Донбасі повинен бути не тільки законним, але і легітимним.

"Потрібно домогтися того, щоб ці домовленості були сприйняті українським суспільством. Як саме це буде – інше питання, оскільки я не формую інформаційну політику, моє завдання – вести переговори і домогтися оптимальних для України умов в заданому мені коридорі можливостей. Так чи інакше, зараз наша головна мета – пройти шлях від перемир'я до повноцінного миру", - пише політик.

Зараз ви читаєте новину «Амністія бойовиків затягнеться на десяток років - Безсмертний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути