четвер, 20 листопада 2014 13:01

Активіст назвав інформацію про затримання бойовика "Гіві" чутками

Активіст назвав інформацію про затримання бойовика "Гіві" чутками
sled.net.ua

Луганський активіст Дмитро Снєгирьов сумнівається, що затримали одного з лідерів бойовиків ДНР на прізвисько"Гіві".

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Подібна інформація скоріше "фейкова". Це інформаційний викид, щоб або дати інфопривід, або є така операція "прикриття". Поки все на рівні чуток. Вже неодноразово ховали Гіркіна і Болотова. Раніше повідомляли, що поранили бойовика на прізвисько "Моторола". Це не правда. Справді, він потрапив під мінометний обстріл, але осколок влучив у бронежилет. Ще виявилось брехнею повідомлення про смерть бойовика Ігоря Безлера", — розповів Снєгирьов.

Він розкритикував заяву про загибель бойовика прізвисько "Якута".

"В оточені Безлера не було такого бойовика. "Якута" — це колишній ВДВшник з Росії, який був інструктором в луганській школі. Очолював курси на яких займалась вишколом терористичних угрупувань. Тобто готували диверсійні групи. Данилюк (очільник Центру оборонної реформи — Gazeta.ua) десь щось прочитав чи почув, знайшов знайоме псевдо і вирішив продемонструвати свою ерудицію", — розповів активіст.

Він додав, що ситуація на Донбасі погіршується: "У бойовиків немає іншого шляху, ніж вести війну. Це їх карма. ДНР і ЛНР апріорі не можуть існувати без війни. Бо бюджету немає. Війна — це їх єдине джерело надходження у вигляді гуманітарної допомоги. Якщо буде мир, то треба розвивати економіку, а немає кому. Обрані в "парламент" люди не мають необхідної для цього освіти".

Нагадаємо, за повідомленнями ЗМІ, 19 листопада у Донецьку бойовики заарештували польового командира самопроголошеної ДНР на прізвисько "Гіві". Він перебуває у СІЗО. "Гіві" відомий тим, що зі своїми подільниками безуспішно атакував Донецький аеропорт. Раніше повідомляли, що бойовики "Гіві" і "Моторола" почали воювати проти своїх. Між бойовиками виникли розбіжності з приводу продовження обстрілу аеропорту

Зараз ви читаєте новину «Активіст назвав інформацію про затримання бойовика "Гіві" чутками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути