понеділок, 27 січня 2014 13:37

Акції солідарності з українським народом пройшли у 50 містах світу
10

Фото: Фото зі ЗМІ

26 січня у більше ніж 50 містах світу пройшли мітинги, акції солідарності з Євромайданом та вшанування загиблих під час сутичок у Києві. Участь у акціях брали представники української діаспори, туристи-українці та громадяни різних країн. Активісти виходили на головні площі міст або під посольства України із національними стягами, плакатами та гучномовцями. Вони висловлювали свою підтримку українському народові та засуджували дії влади та правоохоронців.

У США українська діаспора зорганізувала мітинги солідарності щонайменше у 18 містах – Атланті, Ралі, Остіні, Бостоні, Клівленді, Колумбусі, Х'юстоні, Сієтлі, Лос-Анджелесі, Сан-Франциско, Нешвіллі, Філадельфії, Нью-Йорку, Карнегі, Піттсбургу, Міннеаполісі, Вашингтоні та Чикаго. У Лос-Анджелесі, на проведенні музичної церемонії "Греммі" кілька десятків українці провели акцію біля сцени спортивної арени. Вони тримали в руках плакати, прапори та національну символіку.

У Канаді мітингували в Оттаві, Манітобі, Монреалі, Ванкувері, Вінніпезі, Едмонтоні та Торонто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Войовничий Майдан, кролик у вусі та інші цікаві події тижня у фотографіях

На підтримку українського народу в його боротьбі проти диктатури пройшла масова демонстрація угорських українців в центрі Будапешта на площі Блага Луйза.

В мітингу солідарності з українським народом взяли участь українці Угорщини, угорці, насамперед молодь, та українські студенти, які навчаються у Будапешті. Проявити свою солідарність з українцями прийшли і представники інших національностей – вірмени, поляки, росіяни, ірландці та інші. Учасники тримали угорські прапори та українські прапори з чорними стрічками, а також плакати з написами "Я – українець, я не можу мовчати", "Український народе, ми – з тобою", "Звільніть політв'язнів!". На мітингу з промовою виступила голова Державного самоврядування українців Угорщини та Європейського конгресу Українців Ярослава Хортяні.

Віденські студенти-українці взяли участь в Українській ході у австрійському Відні. З цією метою в австрійській столиці спеціально перекрили Рінг – найбільшу кільцеву вулицю у центрі Відня.

Українська діаспора у Сіднеї назвала 26 січня Днем жалоби. На поминальну службу зібралися десятки людей.

Також українці вшанували загиблих у п'яти містах Німеччини – Берліні, Нюрнберзі, Франкфурті-на-Майні, Кьольні та Кілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майдан не розійдеться, поки Янукович не подасть у відставку - психолог

У Празі відбулася скорботна хода "Стоп диктатурі в Україні". У Франції до пам'ятних акцій приєдналися Париж та Ліль, у Італії Євромайдани відбулись у Римі, Венеції і Болоньї. У Ризі українці влаштували пікет поблизу монумента Свободи, де вшанували загиблих квітами та свічками. У Женеві представники діаспори пікетували штаб-квартиру ООН. Мітинги провели також українці Осло, Копенгагена, Афін, Бухареста, Будапешта, Кракова, Любліна. Масштабна акція протесту пройшла в Римі, Варшаві.

Акції солідарності пройшли у Грузії, російському Калінінграді, Японії. У Токіо українці принесли на акцію фотографії загиблих, символіку, плакати японською мовою, висловившись проти диктатури та державного терору в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Акції солідарності з українським народом пройшли у 50 містах світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути