Ексклюзиви
неділя, 05 січня 2014 10:32

Ахметов - єдиний з олігархів, хто може впливати на Януковича - політолог

Ахметов - єдиний з олігархів, хто може впливати на Януковича - політолог
фото: sled.net.ua

З 2004 року Віктор Янукович зробив для себе головний висновок: не треба поступатися, бо це — прояв слабкості. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Хоча коли він поступався, потім повертався. 2004-го віддав перемогу на президентських виборах, а через два роки зайняв посаду прем'єра. 2007-го залишив її, а 2010-го став президентом. Зараз Янукович може не поспішати. Завдяки російським 15 мільярдам доларів економічна ситуація стабілізується і будуть кошти на соціальні виплати. Його виборці реагують саме на підвищення пенсій та зарплат", - наголосив експерт.

За його словами, маємо неоднозначну ситуацію в країні.

"Дехто з представників великого бізнесу симпатизує Майдану, як Віктор Пінчук. Дехто, як Петро Порошенко, бере в ньому пряму участь. Однак більшість олігархів не хочуть ризикувати і зацікавлені у мирному виході з кризи. Показовою була заява Ріната Ахметова: використання сили — це нерозумно і неправильно. Він дав сигнал, що треба шукати компроміс за столом переговорів. Якщо перемагає влада насильницькими методами — це ізоляція, криза стосунків із Заходом. А олігархи є учасниками глобальної економіки. У них там активи, рахунки, будинки, діти навчаються", - додав Фесенко.

Він вважає, що посередниками між владою та опозицією можуть стати олігархи.

"Вони мають зв'язки і вплив на один та інший табір. Ахметов має вирішальний вплив на Партію регіонів. Єдиний з олігархів, хто може впливати на Януковича. Посередниками можуть бути і представники Європейського Союзу", - зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов - єдиний з олігархів, хто може впливати на Януковича - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути