понеділок, 09 листопада 2015 13:27

Аграрна партія України увійшла у ТОП-5 місцевих виборів

Аграрна партія України увійшла у ТОП-5 місцевих виборів

Аграрна партія України стала відкриттям цих місцевих виборів. На сьогодні це третя політична сила за кількістю міських, сільських, селищних голів і п'ята за кількістю депутатів місцевих рад у загальному рейтингу кількості кандидатів, які були висунені і пройшли за списками партій.

На думку лідера Аграрної партії України Віталія Скоцика, ретельна підготовка і планова робота зробила прогнози політологів щодо Аграрної партії України та її електоральних перспектив такими, що не справдилися.

"На тому етапі, коли треба було формувати територіальні дільничні виборчі комісії, ми були 12 у списку із усіх 142 партій, які подалися до участі в місцевих виборах. ЦВК допустила 132 партії, тобто ми були 12. Коли відбувалося висунення у кандидати в депутати ми були 9-ми, висунувши майже 10 тисяч кандидатів в депутати по всій території нашої держави, і взяли участь у виборах по всій території держави, в усіх областях. Дуже важливо, що ми також взяли участь повноцінними командами в великих містах, таких як Київ, Одеса, Полтава, Луцьк. Тобто це була ретельна підготовка за прикладом західних демократичних партій. Україна є аграрною країною і в ній безперечно є запит суспільства на Аграрну партію. Мені важко зрозуміти, чому цієї підготовки і суспільного запиту не зауважили експерти. Якби я оцінював це як в бізнесі, то почав би з того, як він працює і що робить в даний момент, а також з оцінки ринку, на яку продукцію зараз є попит. Це паралелі. Але відповідь очевидна", - сказав Віталій Скоцик.

Проривом назвав результати Аграрної партії України на місцях і голова громадської організації "Система народного контролю "Слово і діло" Євген Заїка.

"Зверніть увагу на позиції за підсумками місцевих виборів 2015 року Аграрної партії. За кількістю обраних від неї депутатів у міські, селищні, сільські голови, вона увійшла до п'ятірки лідерів цих виборів поряд з "БПП" і "Батьківщиною". Така ж ситуація і з обраними депутатами місцевих рад, яких за підсумками підрахунку голосів Аграрна партія отримує більше 2 тис., і це без урахування тих, хто йшов на вибори як самовисуванець, але числиться в списках Аграрної партії", – аргументує свою позицію Заїка.

Соціолог і соціоінформатик, директор Центру з інформаційних проблем територій НАН України Петро Жук основою успіху вважає ідеологічну складову партії і пов'язує з цим яскраві парламентські перспективи партії.

"Дуже сильна аграрна ідея. У нас поки що партії - це більше проекти, а не ідеологічні об'єднання. Ця ідея зміцниться, якщо люди осмислять, що Аграрна партія не є олігархічною партією, не є партією великих грошей. В неї вкладатимуться середні господарі. Вони відстоюють свої інтереси, але їхні інтереси – це одночасно інтереси села, а об'єктивно – інтереси всього українського народу, який на село має велику надію. Тобто коли буде наступний крок в осмисленні українського суспільства, що не проекти, а ідеї мають керувати політикою, політичним життям країни, то тоді Аграрна партія може стати однією з впливових партій українського суспільства", - зазначив Петро Жук у своєму коментарі.

Побіжний аналіз закордонного досвіду підтверджує думку експертів. Свого часу аграрні рухи стояли в основі багатьох європейських загальнонаціональних партій таких, як, наприклад, Національна партія Швейцарії (одна з правлячих партій Швейцарії), Фінляндський центр (правляча партія Фінляндії).

Зараз ви читаєте новину «Аграрна партія України увійшла у ТОП-5 місцевих виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути