пʼятниця, 18 вересня 2015 16:33

Яценюк розкритикував "Північний потік-2"

Яценюк розкритикував "Північний потік-2"

 Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сподівається на дуже чітку позицію Європейської комісії і країн-членів ЄС щодо недопущення реалізації антиєвропейського і антиукраїнського проекту "Північний потік-2". Про це глава уряду заявив на засіданні Верховної Ради в п'ятницю, 18 вересня.

"Північний потік-2 - це класичний антиєвропейський і антиукраїнський проект", - наголосив він.

"Якщо Росія з окремими західними компаніями побудує Північний потік-2, то це означає, що Росія доб'ється своєї цілі і повністю позбавить Україну послуг по транзитуванню природного газу до країн-членів Європейського Союзу", - підкреслив Яценюк.

Він наголосив, що загальний обсяг доходів України по чинному транзитному контракту, "який повинен був бути набагато більший", - 2 мільярда доларів США на рік.

Яценюк зазначив, що Росія із окремими західними компаніями "хоче відключити прямий безпечний і дешевий газовий потік на Європейський Союз і позбавити 2 мільярдів доларів Україну".

Збитки від цього понесе не тільки Україна, зазначив він. На нещодавній зустрічі з прем'єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо, нагадав Яценюк, "Словаччина зробила таку саму жорстку заяву, тому що будівництво другої гілки Південного потоку позбавляє Словаччину доходів у 800 мільйонів доларів".

"Якщо десь втрачається майже 3 мільярда доларів США, то в мене питання, хто їх заробляє?" - сказав Яценюк.

"Сподіваюся на дуже чітку позицію наших західних партнерів, в першу чергу Європейської комісії і країн-членів Європейського Союзу щодо недопущення реалізації Російською Федерацією плану по позбавленню України транзитного потенціалу і по позбавленню України мільярдів доларів", - підкреслив глава уряду.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк розкритикував "Північний потік-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути