пʼятниця, 29 травня 2015 12:49

Яценюк побував у таборі, де школярів вчать англійської

Яценюк побував у таборі, де школярів вчать англійської
business.ua

У п'ятницю, 29 травня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк побував у Щасливському навчально-виховному комплексі, де працює літній волонтерський мовний табір для дітей.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Проект літніх мовних таборів започаткований Міністерством освіти і науки по всій Україні. Він має на меті підвищити рівень володіння англійською мовою серед учнів усіх шкіл країни, зацікавити дітей, започаткувати моду на вивчення іноземних мов в Україні, привернути увагу суспільства до цієї теми.

На сьогодні проведення літніх мовних таборів планується у понад 1700 навчальних закладах. У цих таборах матимуть змогу навчатися понад 30 тисяч дітей.

Для проведення занять у літніх мовних таборах зголосилися волонтерські організації, які функціонують на території району, міста, учителі іноземних мов. На сьогодні 440 студентів із 23 вищих навчальних закладів виявили бажання працювати у літніх мовних таборах.

Запропонували свою допомогу й окремі міжнародні волонтерські організації: це Корпус Миру США в Україні, програма "Кактус", Європейська волонтерська служба, "Спілка форум".

Глава Уряду завітав на заняття мовного табору, які проводили волонтерки Нетелі Хенлет зі США та Тетяна Пригода, і особисто взяв участь у цьому занятті.

Яценюк підкреслив, що вільне спілкування іноземними мовами – це "найкращий шлях подолати будь-які бар'єри й будь-які кордони".

"Мова – це не тільки засіб комунікації. Це джерело для того, щоб отримувати знання і нову інформацію. Це і є європейська інтеграція. Це і є шлях в майбутнє", - додав він.

Відповідаючи на запитання, як він сам вивчив англійську, Яценюк зазначив, що одним із найкращих шляхів оволодіння мовою є спілкування, телебачення, книжки й перегляд фільмів іноземною мовою.

Глава уряду наголосив на важливості того, аби рівень освіти в навчальних закладах України "відповідав тому рівню освіти, який є в Європі, провідних країнах світу": "Знання – це найсильніший актив. Це те, що розвиває країну і забезпечить наше європейське майбутнє. Знання, розум, наша впевненість, важка робота і віра в те, що ми йдемо правильним шляхом".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк побував у таборі, де школярів вчать англійської». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути