субота, 20 жовтня 2012 05:38

"Я прийняв країну, якої навіть не визнавали державою з ринковою економікою" — Ющенко

"Я прийняв країну, якої навіть не визнавали державою з ринковою економікою" — Ющенко
За словами лідера партії "Наша Україна", виховати людину, яка сповідувала б те, що її рідна мова – українська, можна за 15–20 років великих зусиль Фото: ua.korrespondent.net

Віктор Ющенко розумів, якщо переможе на виборах 2004 року, то призначить прем'єр-міністра. Про це колишній президент і лідер партії "Наша Україна" заявив у новому номері журналу "Країна".

"Він – мій соратник. Яка різниця, хто буде головніший? Я помилився. Але мною керувало одне – вивести країну з протистояння. І почати політику порозуміння. Щоб люди пізнали себе, свою пам'ять, сумні чи радісні сторінки історії, своїх героїв. Це те, що консолідує 46 мільйонів, хоч і не за рік, п'ять, десять. Але починати треба", - наголосив він.

"Я прийняв країну, яку навіть не визнавали державою з ринковою економікою. Ми мали торгові й митні обмеження, поправку Джексона-Веніка. Передав країну – у шухляді лежала угода про асоційоване членство в ЄС і дорожня карта з безвізового режиму для українців", - підкреслив Ющенко.

За словами екс-президента, коли провадиш одночасно політику консолідації, демократизації та європеїзації, для нації це надзвичайно складно.

"Бо проходимо те, чого ніколи не проходили. Виховати людину, яка сповідувала б те, що її рідна мова – українська, можна за 15–20 років великих зусиль. Треба дивитися на мову як на предмет нашої єдності, а не розколу. Дві мови – це розкол. Тому важко знайти в Європі унітарну країну з двома мовами", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українську націю опускають" — Ющенко "розбомбив" Партію регіонів та "Батьківщину"

Повне інтерв'ю з Віктором Ющенком читайте у журналі "Країна" № 40 (143) за 18 жовтня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Я прийняв країну, якої навіть не визнавали державою з ринковою економікою" — Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути