вівторок, 20 жовтня 2015 13:10

60% нардепів не хочуть втрачати недоторканність - експерт

60% нардепів не хочуть втрачати недоторканність - експерт
УНІАН

Більшість народних депутатів не зацікавлені у скасуванні недоторканності.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Або закон приймуть таким чином, щоб його не виконувати", - зазначив він.

На думку експерта, більшість кандидатів йшли в парламент для отримання депутатського імунітету.

"Люди при владі. А зняття недоторканності означає, що вони даремно заплатили по кілька мільйонів доларів щоб потрапити у Верховну Раду. Якби вони не платили, а йшли як обранці зі своїх округів, були представниками політичних сил, це було би не страшно. Тому що за ними стояли би політично згуртовані групи активістів. Не забувайте, що більшість кандидатів під час виборів, особливо зі Східної України, "регіонали", великі чиновники боялися потрапити під люстрацію. А тепер їх позбавляють депутатської недоторканності. Вони стають не захищеними перед звичайним, чесним прокурором. Бо, що робити з корупційним прокурором, вони добре знають. А там таких 60% депутатського корпусу. Дуже низької демократичної якості", - пояснив політолог.

Також експерт зазначив, що влада "прикривається європейською демократією" коли говорить про зняття недоторканності з суддів.

"Не треба занадто вірити в демократичні виправдання президента. Зняття недоторканності з суддів дозволить йому використовувати Адміністрацію президента з судами на власний розсуд. А це нічим не краще управління судами за Януковича. Як тільки в АП з'являються пояснення, що підвищення тарифів це вимога МВФ, а МВФ це зразу спростовує. Як тільки з'являється бажання підпорядкувати собі або використовувати ту чи іншу державну структуру, зразу АП говорить що цього хоче Європа і світове співтовариство. Потрібно бути дуже обережним до тих пропозицій президента, коли він прикривається європейською демократією", - сказав Небоженко

Раніше президент Петро Порошенко закликав парламент невідкладно розглянути питання скасування депутатської та суддівської недоторканності.

Зараз ви читаєте новину «60% нардепів не хочуть втрачати недоторканність - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути