понеділок, 27 лютого 2017 12:51

33 факти про досягнення двох урядів Арсенія Яценюка

 

Сьогодні, 27 лютого 2017 року, виповнюється три роки з дня обрання першого після Революції гідності Кабінету міністрів України. Його сформували через тиждень після втечі з України Януковича та його банди. До складу уряду увійшли політики, що уособлювали собою обличчя Майдану. На посаду прем'єр-міністра Верховна Рада України рекордною кількістю у 371 голос призначила Арсенія Яценюка, лідера опозиції.



Виступаючи з трибуни, новообраний глава уряду заявив, що його урядова команда буде змушена вдаватись до непопулярних, але вкрай необхідних для втримання і подальшого розвитку країни рішень.



У грудні 2014 року новообрана Верховна Рада 8 скликання підтримала проголошений Яценюком курс реформ, вдруге переобравши його на посаду прем'єр-міністра. "За" віддали свої голоси 341 депутат коаліції.



У червні 2015 року президент ЄБРР сер Сума Чакрабарті високо оцінив прогрес, що його досягнув уряд Арсенія Яценюка у таких сферах, як енергетична безпека, газові тарифи, фіскальні реформи, верховенство права, державні закупівлі та очищення фінансової системи. Він також назвав цей уряд в Україні "найбільш орієнтованим на реформи" та "однією з найпрофесійніших адміністрацій, з якою ЄБРР коли-небудь працював".



У травні 2015 року американський економіст Лоуренс Саммерс висловив думку, що "Україна за 12 місяців зробила більше для реформування системи субсидіювання, ніж більшість країн роблять за 12 років".


У жовтні 2016 року батько "шокової терапії" в польській економіці, колишній віце-прем'єр Польщі Лешек Бальцерович заявив, що завдяки урядам Арсенія Яценюка Україні вдалось запобігти економічному краху: "Введення заборони експорту України до Росії було великим ударом, який викликав рецесію. І в цих важких обставинах була загроза краху і бюджету, і банківської системи. І завдяки політиці Уряду Арсенія Яценюка цей крах не стався".

Сьогодні ми публікуємо інфографіку про найбільш показові результати роботи двох урядів Арсеня Яценюка з огляду на те, що саме у ці дні три роки тому, коли вирішувалась доля країни, був розпочатий курс на зміни, що дозволив зберегти нашу державу.

 

Зараз ви читаєте новину «33 факти про досягнення двох урядів Арсенія Яценюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути