середа, 18 березня 2015 14:35

Відтепер 26 березня українці відзначатимуть День Національної гвардії

Відтепер 26 березня українці відзначатимуть День Національної гвардії
obozrevatel.com

Президент Петро Порошенко своїм указом встановив День Національної гвардії України, який відзначатиметься щорічно 26 березня.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Таке рішення глава держави прийняв, враховуючи значення та роль Національної гвардії України у виконанні завдань із забезпечення державної безпеки та оборони держави, захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку.

Згідно з указом від 18 березня, визнано таким, що втратив чинність, указ президента від 26 березня 1996 року "Про День внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України".

В березні 2014 року Верховна Рада ухвалила Закон про створення Національної гвардії України як військового формування з правоохоронними функціями, що входить до системи Міністерства внутрішніх справ.

Зараз ви читаєте новину «Відтепер 26 березня українці відзначатимуть День Національної гвардії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути