четвер, 08 вересня 2011 13:35

245 "регіоналів" та їх поплічників не хочуть покращувати життя пенсіонерам — депутат

245 "регіоналів" та їх поплічників не хочуть покращувати життя пенсіонерам — депутат

Провладна більшість Верховної Ради скасувала раніше прийняту в законі про пенсійну реформу поправку Арсенія Яценюка. Вона збільшувала пенсії 10 мільйонам українців у середньому на 300 гривень.

Таке переголосування засвідчило, що влада неспроможна забезпечити пенсіонерам гідне життя і змушена відмовлятися не лише від своїх передвиборчих обіцянок, а й від рішень, за які вже проголосувала підконтрольна їй більшість у Раді.

Таку точку зору у коментарі Gazeta.ua висловив депутат Івано-Франківської обласної ради Володимир Шкварилюк.

В липні, перед тим, як піти на канікули, "регіонали" і Ко, скопом відхиляючи поправки опозиції, пропустили і прийняли поправку №40 Яценюка до закону про пенсійну реформу, завдяки якій вже нині можна було б збільшити пенсії.

"Механізм реалізації поправки простий: Яценюк запропонував враховувати при обчисленні пенсій середню заробітну платню за 2009-й рік, а не за 2006-2008 роки, як це відбувається зараз. Тобто розраховувати пенсії не з 928 гривень, а з 1650 гривень. Завдяки цій поправці 10 мільйонів українських пенсіонерів мають отримувати щомісяця на 334 гривні більше", - пояснив Шкварилюк.

Він вважає, що коли в уряді підрахували, що для реалізації прийнятої Радою поправки необхідно знайти додатково ще 35 мільярдів гривень, від уже проголосованої поправки влада вирішила відмовитись.

"Саме поправка Яценюка загальмувала пенсійний закон у парламенті – його не підписав спікер, а також не підписав президент. Вона змусила провладну більшість одразу на початку нової сесії першим питанням прийняти рішення про перегляд пенсійного закону і скасування цієї норми", - зазначив чиновник.

"Голосування 245-ти "регіоналів" та їхніх поплічників проти підвищення пенсій свідчить про те, що влада не прагне покращувати життя пенсіонерів. Вона бажає й надалі витрачати державні кошти на покращення тільки свого життя: на мільйонні ремонти резиденцій в Криму та Карпатах, на вертолітні майданчики", - наголосив Шкварилюк.

Зараз ви читаєте новину «245 "регіоналів" та їх поплічників не хочуть покращувати життя пенсіонерам — депутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути