пʼятниця, 08 листопада 2013 15:20

"Росії тільки на користь асоціація України з Євросоюзом" - представник ЄС

"Росії тільки на користь асоціація України з Євросоюзом" - представник ЄС
Марія Юрікова. Фото: Валерія Радзієвська

Заступник Голови представництва ЄС в Україні Марія Юрікова впевнена, що в разі підписання Україною угоди про Асоціацію з Євросоюзом, Росія не має підстав закривати ринки для Українських товарів.

Про це вона сказала в коментарі Gazeta.ua

Те, що Україна стане ближче до ЄС, Росії має піти тільки на користь - впевнена представник Євросоюзу.

"Ми у Євросоюзі розглядаємо Україну як стратегічного партнера. У нас зав'язані інтенсивні відносини з обома країнами - Україною й Росією. Позиція Євросоюзу дуже прозора: ми не бачимо причин чому два партнера повинні сваритися через те, що один з них вирішив зблизитися з Євросоюзом. Зрозуміло, що Росія має свій інтерес у регіоні, і це очевидно, що їй вигідно буде мати сусіда, який більш просунувся у співпраці з ЄС. Я думаю, за якийсь час усі суперечності між Україною і Росією вщухнуть. Українські продукти потрібні в російських магазинах, і Росія це має зрозуміти. Економічні наслідки немудрих рішень закрити ринок для продуктів з України чи Росії з обох сторін будуть відчутними", - каже вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу вигідніше сховатися в Європі

На думку Юрікової, після підписання угоди про Асоціацію країни Євросоюзу відкриють ринки для українських продуктів.

"Податки на 95 відсотків сільськогосподарської продукції з України будуть скасовані, а відтак ціна на них впаде. В Україні є багато продуктів, які ми хочемо бачити на своїх полицях. На сьогодні ж переважно збувають сировину".

Представниця Євросоюзу не бачить підстав гальмувати підписання угоди про Асоціацію між Україною та Євросоюзом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди хочуть знати про життя у Європі цілком конкретні речі

"Ми декларуємо потужну підтримку для України, якщо між нею і російською Федерацією розпочнуться чвари. Кожна країна може сама визначити рівень співпраці з європейським Союзом, який їй вигідний. У 2007 році ваша влада вирішила почати перемовини про підписання угоди про Асоціацію. Підписання угоди про Асоціацію має сильну підтримку в українському суспільстві. П'ять партій, фракції яких входять до складу Верховної ради, висловилися за угоду про Асоціацію", - зазначила Юрікова.

Зараз ви читаєте новину «"Росії тільки на користь асоціація України з Євросоюзом" - представник ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

88

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути