Ексклюзиви
пʼятниця, 10 січня 2014 16:58

Адвокат дав кілька порад, як учасникам автопробігів спілкуватися з даішниками

Адвокат дав кілька порад, як учасникам автопробігів спілкуватися з даішниками
Фото: novitsky.livejournal.com

Адвокат Дмитро Йовдій радить водіям автопробігу, який відбувся 29 грудня до Межигір'я ходити до працівників ДАІ виключно на офіційні виклики та не реагувати на виклики до установ телефоном. Так вони зможуть уникнути репресій за участь у акціях протесту.

Про це він розповів під час брифінгу в Будинку профспілок, повідомляє кореспондент Gazeta.ua

"Спілкування з працівниками ДАІ проводити виключно у супроводі адвоката. Коли відбулася зупинка автомобілю працівником ДАІ, то вимагати пояснення причини цієї зупинки. Якщо автоінспектор не може пояснити причину зупинки, або якщо ця причина не відповідає закону , тоді писати заяву про злочини проти таких інспекторів (про перевищення влади і службових повноважень)", - сказав адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партія регіонів готує проплачені автопробіги на підтримку Януковича

Він порадив, як захиститися від того, щоб не позбавили водійського посвідчення: "Протоколи, які з'являються щодо учасників автомайдану відразу оскаржувати у Адміністративному суді. Крім того, паралельно треба подати заяви про злочин щодо тих осіб, які склали рапорти та про тих осіб, які зупинили авто. Варто пам'ятати, що особі обов'язково треба з'являтися у суд, який розглядає питання про позбавлення прав у супроводі адвоката".

Адвокат додав, що при заповненні протоколів автомайданівцям важливо написати пояснення "з інкремінованими порушеннями не згідний", "протокол складався поза зазначених термінів протоколом" та "протокол складався без вповноважених осіб, які реально виявляли правопорушення". Крім того Йовдій радить написати вимогу, щоб розгляд суду проходив виключно з присутності людини, яка складала протокол. За його даними 70 адвокатів та ще 8, які входять до координаційної ради "Майдану", консультують та надають правову допомогу постраждалим від репресій у зв'язку з діяльністю на майдані.

Також адвокат додав що репресії до активістів автопробігу щодня посилюються.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат дав кілька порад, як учасникам автопробігів спілкуватися з даішниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути