Ексклюзиви
пʼятниця, 10 січня 2014 14:08

Прихильники Януковича голосуватимуть за нього навіть на тому світі - політолог

Прихильники Януковича голосуватимуть за нього навіть на тому світі - політолог
Фото: lenta-ua.net

Найбільш рейтинговим політиком України залишається президент Віктор Янукович. Попри це він практично будь-хто виграє у нього в другому турі.

Таку думку в коментарі висловив політолог Віктор Небоженко.

"Рейтинг нинішнього президента через Майдан більше не падатиме, але й не зростатиме. У нього великий антирейтинг. Водночас Янукович має залізо-бетонне ядро електорату, яке голосуватиме за нього навіть на тому світі. Та цього не вистачить, аби чесно виграти вибори. Шанси є тільки при дуже великому рівні фальсифікації", - наголосив політолог.

Водночас, експерт додав: "Нещодавно були перевибори на п'яти проблемних округах, де середній рівень фальсифікацій становив близько 35 відсотків. Стільки треба й Януковичу, щоб перемогти на виборах 2015 року. От лише питання: чи може він собі дозволити такий великий рівень?".

Політолог наголосив, що все ж таки Майдан відіграв свою важливу роль, хоч і не став формальним стартом для виборчої президентської кампанії.

"Звичайно, зросла підтримка політиків, які не полінувалися вийти на Майдан. Їхній рейтинг ще буде трохи рости по інерції. В людей викликають повагу ті, хто знаходить мужність очолити протест. Майдан не став формальним стартом для виборчої президентської кампанії. Але ясно, що він перетасував карти і постави країну й політиків перед новою реальністю. Зараз інтрига в тому, як опозиційний кандидат переможе Януковича в 2015 році. З Майданом чи без? Опозиційні кандидати мають докласти зусиль, щоб перемогти без Майдану", - резюмував Небоженко.

Нагадаємо, за останніми даними соціологічних опитувань, які провели Центр "СОЦИС" та соцгрупа "Рейтинг", за Віктора Януковича проголосували би 20,2% українців, за Віталія Кличка - 18,6%, за Арсенія Яценюка - 9,4%. Окрім того 7,1% віддали би свої голоса Петру Порошенку, 5,1% - Олегу Тягнибоку, а 4,5% - Петру Симоненку. Опитано 3,2 тис респондентів у всіх регіонах України 7-17 грудня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники Януковича голосуватимуть за нього навіть на тому світі - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

133

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути