середа, 08 січня 2014 19:35

Спецтема: Євромайдан-2013

Печерський суд не відпустив "в'язня Банкової" через "нечіткість" закону

Печерський районний суд Києва відмовив у звільненні "в'язню Банкової" Ярославу Притуленку". Про це у своєму Twitter повідомив депутат від "Батьківщини" Андрій Шевченко, пише "Українська правда".

За його словами, судя Христина Гладун послалась на те, що закон про припинення переслідування  учасників мирних зібрань має нечіткі формулювання.

 

"У даний час в рамках чинного законодавства не передбачено механізму реалізації закону (про амністію учасників Євромайдану - ред.), на який посилаються адвокати Притуленка, що в даний час робить неможливим застосування його на практиці", - прояснив прокурор в процесі Олег Федорчук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, Притуленка затримали 1 грудня під час подій на Банковій. На саме засідання суду у середу Притуленка не привезли. Підтримати його під стіни суду прийшли кілька сотень людей та народні депутати.

Притуленко залишився останнім із затриманих під Адміністрацією Януковича, якого ще не випустили на волю всупереч ухваленому закону про "амністію" учасників протесту.

Раніше на нечіткість формулювань закону про припинення переслідувань учасників акцій протесту заявляв і генпрокурор Віктор Пшонка, який сказав, що не знає, як його виконувати. У середу опозиція домовилась із генпрокурором про створення робочої групи для напрацювання механізму реалізації цього закону.

Зараз ви читаєте новину «Печерський суд не відпустив "в'язня Банкової" через "нечіткість" закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути