Ексклюзиви
середа, 08 січня 2014 17:34

У справі "кривавої ялинки" - новий підозрюваний

У справі "кривавої ялинки" - новий підозрюваний
Фото: "Радіо Свобода"

У справі про розгін Евромайдану 30 листопада з'явився ще один підозрюваний - керівник одного з управлінь київського главку МВС.

Начальнику одного з управлінь ГУ МВС України в Києві в середу оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень під час подій від 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності, повідомляє управління процесуального керівництва в кримінальних виробництвах Генеральної прокуратури України .

"Сьогодні начальнику одного з управлінь ГУ МВС України в місті Києві оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень, тобто у навмисному вчиненні службовою особою дій, які виходять за межі наданих йому повноважень, під час подій, які відбулися 30 листопада 2013 на Майдані Незалежності", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, близько 4 години ранку 30 листопада 2013 бійці спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали людей з Майдану Незалежності, що виступали проти паузи в євроінтеграції. Кадри з розгоном Евромайдану шокували українців і світову громадськість. 30 листопада обурені українці почали збиратися на Михайлівській площі. Акції протесту тривають досі .

Генеральна прокуратура України 14 грудня 2013 повідомила про вручення підозр у перевищенні службових повноважень заступнику голови РНБО Володимиру Сівковичу, голові Київської міськадміністрації Олександру Попову, екс- начальнику столичного главку міліції Валерію Коряку та його заступнику Петру Федчуку. Згідно з повідомленням, 13 грудня Попов дав свідчення про свої дії в ніч на 30 листопада, а наступного дня президент України усунув його з посади голови КМДА. Крім того, були відсторонені Сівкович , Коряк і Федчук .

Зараз ви читаєте новину «У справі "кривавої ялинки" - новий підозрюваний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути