неділя, 05 січня 2014 17:10

Затриманого на Банковій активіста перевели до Лук'янівського СІЗО

Затриманого на Банковій активіста перевели до Лук'янівського СІЗО
Ярослава Притуленко, єдиного з дев'яти затриманих 1 грудня на Банковій активістів, який все ще перебуває під арештом, з ізолятора тимчасового утримання перевели до Лук'янівського СІЗО. Про це "Українській правді" повідомив адвокат Притуленко Віталій Касько.

"Це свідчить про те, що влада не збирається виконувати закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань". Працює вибіркове правосуддя", - переконаний захисник.

У суботу закінчився 10-денний термін, який визначений законом для закриття всіх кримінальних проваджень, які були відкриті проти активістів, але ніяких позитивних результатів немає.

Родичі Притуленко повідомили, що вони намагалися в неділю передати йому передачу, але в СІЗО відмовилися прийняти її, повідомивши, що будуть брати тільки з 8-го січня.

Умови утримання в ІТТ краще, ніж в СІЗО, тому очевидно, що відбувається психологічний тиск, кажуть родичі.

8 січня о 17.00 має відбутися чергове засідання Печерського суду по справі Притуленко. Попереднє суддя Крістіна Гладун перенесла, оскільки до суду не з'явилися представники прокуратури міста Києва.

У той же час захист Притуленко переконана, що суддя могла розглядати справу, і, враховуючи закон, прийнятий 19 грудня конституційною більшістю, мала всі підстави просто закрити справу.

Як відомо, 19 грудня Верховна Рада проголосувала за звільнення від кримінального переслідування учасників масових акцій. Проект звільняє від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту з 21 листопада до дня набрання чинності закону.
Зараз ви читаєте новину «Затриманого на Банковій активіста перевели до Лук'янівського СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути