Ексклюзиви
четвер, 02 січня 2014 11:53

Послідовники Бандери: українці мають бути не під хвостом у коня, а на коні
6

Фото: Фото: Микола Марченко

У Миргороді на Полтавщині провели мітинг до 105-ої річниці від дня народження Степана Бандери.

Половина четвертої вечора. У сквері біля пам'ятника Козаку починають збиратися прихильники провідника ОУН. Навпроти пам'ятника розтягають 6-метровий банер чорно-червоних тонів. У центрі - тризуб із мечем. Зліва намальований портрет Тараса Шевченка, справа - Бандери. У верхній частині напис: "Україна понад усе". Нижче - "Слава Україні" та "Героям слава".

Кілька осіб до стовпів кріплять плакат із фотографіями та інформацією про Бандеру й інших провідників ОУН.

Розпочинають мітинг. Слово надають історику Анатолію Карбану.

"Вчора підслухав тост: "Українці мають бути не під хвостом коня, а на коні. Він дуже актуальний. У кожної нації були періоди, коли чужинці захоплювали владу, і ця , так звана компрадорська група, панувала певний час, але лише доти, поки з'являлися національні герої, поки з'являлися видатні люди, поки не підростала і не вкорінювалася наша молодь. Оскільки Степан Бандера породив про себе своїм життям і смертю чимало пліток і побрехеньок, тому я на сьогоднішній наш захід підібрав ті моменти із його дитинства, юності, котрі характеризують його як людину", - каже, звертаючись до присутніх.

По дорозі проїздять автомобілі, сигналять учасникам мітингу. Виступаючий перериває виступ, вигукує: "Слава Україні!". За ним скандують: "Героям слава!".

До слова запрошують керівника місцевих націоналістів Олега Супруненка.

"Брати і сестри українці, сьогодні 105 річниця з дня народження Степана Бандери - людини, із якої ми повинні брати приклад як боротися, як іти в революцію. Саме він починав те, що ми повинні продовжити. У нас є диски лекції Ірини Фаріон "Степан Бандера". Усі бажаючі можуть їх після мітингу отримати. Слухайте, аналізуйте. Ми маємо пізнавати історію заново, бо вона до кінця не вивчена", - пояснює.

Харків'янин Василь Третецький каже, поталанило бути знайомим зі Степаною Бандерою, онукою Степана Бандери.

"Зустріч відбулася у прес-центрі майдан "Свободи" в Харкові на телеканалі АТВК, керівником якого я був. Повірте, надзвичайно тепле було сприйняття. Це був прямий етер. Були гарні запитання від харків'ян. Бо люди хотіли і пригнуть знати правду. Я більш ніж переконаний, ми повинні вести нещадну боротьбу із ворогами українського народу, всіляко сприяти в просвітницькій роботі серед тих, хто не розуміє постатей типу Степана Бандери, серед тих, хто не розуміє, що відбувається в Україні", - говорить.

Мітинг закінчується співом національного гімну.

Зараз ви читаєте новину «Послідовники Бандери: українці мають бути не під хвостом у коня, а на коні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

195

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути