Ексклюзиви
четвер, 02 січня 2014 10:04

Набув чинності закон зі скандальною "поправкою Кличка"

Набув чинності закон зі скандальною "поправкою Кличка"
Набув чинності закон про зміни до Податкового кодексу з "поправкою Кличка". Фото: osnova-ua.com

В Україні 1 січня поточного року набув чинності закон № 657-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків та удосконалення окремих положень".

Разом з тим пункти 5, підпунктів 1 і 3 розділу 1 XX, набрали чинності 13 листопада 2013 року.

Нагадаємо, як заявляв народний депутат від фракції "Удар" Віктор Чумак, цей закон серед іншого вносить поправку до Податкового кодексу про заборону балотуватися в Президенти тим, хто має вид на проживання в інших країнах.

"У Податковому кодексі з'явилася штучно привернута норма, яка передбачає, що особа, що має вид на проживання в іншій державі, вважається таким, що не проживає постійно на території України... Ця поправка тепер може бути використана владою як формальний привід для неможливість участі Віталія Кличка у президентських виборах", - заявив Чумак.

У свою чергу, як зазначив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Олійник, підписання Президентом цього закону є цілком логічним кроком, оскільки, незважаючи на заплутані взаємні звинувачення між депутатськими фракціями "Батьківщина" і "Удар", ні одна з них не вжила заходів для реального вирішення даного конфлікту і не зверталася до глави держави з проханням ветувати закон.

Нагадаємо, в Україні сьогодні, 1 січня 2014 р., набирає чинності закон № 407-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо вдосконалення процедури за фінансовими векселями)" та закон закон № 443-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реєстрації осіб як платників податків", який передбачає можливість подання заяви про добровільну реєстрацію платника податку на додану вартість або обрання спрощеної системи оподаткування державному реєстратору як додатка до реєстраційної картки, що подається для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця.

Зараз ви читаєте новину «Набув чинності закон зі скандальною "поправкою Кличка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

70

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути