середа, 01 січня 2014 15:33

Україна офіційно почала головування у СНД

Україна офіційно почала головування у СНД
Сьогодні починається головування України в СНД. Фото: kartinki24.ru

З сьогоднішнього дня Украна почала головування в Співдружності Незалежних Держав.

Президент Віктор Янукович заявив, що держава докладе зусиль для реалізації тих принципів економічного співробітництва, які відповідали б інтересам усіх учасників СНД.

За його словами, йдеться про створення умов для активізації торгівлі товарами і послугами, відпрацювання ефективного механізму врегулювання спірних питань, а також зняття бар'єрів у взаємній торгівлі.

"Зокрема, пріоритетом нашого головування в СНД стане підготовка до підписання угод про транзит трубопровідним транспортом, торгівлю послугами, протоколу про поетапне скасування експортних мит", - зазначив президент під час шостого засідання Російсько-Української міждержавної комісії, яке відбулося 17 грудня в Москві.

Раніше на саміті глав держав-учасників СНД в Мінську 25 жовтня, президент повідомив про плани українського головування провести Інноваційний форум країн СНД, Міжнародній конференції підприємств малого і середнього бізнесу, а також ряд засідань з міждержавного співробітництва.

Крім того, Янукович запропонував провести в жовтні наступного року в Києві засідання Ради глав держав-учасників СНД, приурочивши його до святкування 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

Україна в травні 2012 року попросила перенести своє головування в СНД з 2013-го на 2014 рік у зв'язку з тим, що в 2013 році головувала в ОБСЄ. Тому в минулому цю місію взяла на себе Білорусь.

Зараз ви читаєте новину «Україна офіційно почала головування у СНД». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути