вівторок, 07 січня 2014 10:33

Опозиція не встигає за політичним процесом - політолог

Опозиція не встигає за політичним процесом - політолог
фото: grim.in.ua

2014 року опозиція перебудовуватиметься. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"У неї була змога очолити народний протест. Але опозиціонери віддали перевагу підготовці до президентських виборів і публічним парламентським методам боротьби. Це теж непогано. З одного боку, буде масове обурення протестувальників, з іншого — його підпиратимуть дії опозиції у Верховній Раді", - зазначив експерт.

За його словами, навряд чи розв'язка буде 2014 року.

"Україна занадто хвора на "донецьку плісняву". Вона в'їлася в державну систему. Для виходу з такого становища потрібний довший період. Не буде такого легкого успіху, як 1991-го чи 2004 року", - зауважив він.

За словами Небоженка, одним із викликів, який постане перед опозицією, буде тиск влади на лідерів опозиції.

"Проте їм треба буде рухатися за хвилею протесту. Тому вони опиняться ніби між двох вогнів. Як передчасно не згоріти між ними — ось головне питання. Бо дії влади та вимоги Майдану передбачити важко. Якщо першого дня протестів вимагали євроінтеграції, то після побиття людей — дострокових виборів президента. Політичний процес іде швидко, й опозиція не встигає за ним. Увесь 2014 рік їй доведеться крутитися між владою та Майданом", - наголосив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція не встигає за політичним процесом - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

104

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути