пʼятниця, 01 березня 2013 10:29

Турчинов: Спікер направив до ВАСУ подання про позбавлення Власенка мандату

Турчинов: Спікер направив до ВАСУ подання про позбавлення Власенка мандату
Фото: joom.org.ua

Влада планує позбавити народного депутата Сергія Власенка депутатського мандату та заарештувати його найближчим часом.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, про це на прес-конференції сказав глава політради об'єднаної опозиції "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Підставою позбавлення Власенка статусу народного депутата може стати нібито його адвокатська діяльність. Він розповів, що вчора вночі було сфальшовано рішення регламентного комітету, в якому йдеться про це.

"Це рішення регламентного комітету було повністю сфальшовано. Із 17 членів регламентного комітету - 8 представників із ПР, 1 комуніст, і 8 представників опозиції. За вказівкою АП було зібрано підписи представників ПР, і на підставі цих підписів, без будь-якого засідання, без запрошення, не тільки представників опозиції, але й самого Власенка, рішення було сфабриковано", - додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ар'єв: Якщо Власенка позбавили депутатства, то на черзі Олійник

За його словами, є заяви всіх опозиційних членів регламентного комітету, зокрема, і заступників голови комітету щодо того, що вони у цей час на своїх робочих місцях, однак про це засідання не знали. Після цього сьогодні зранку, це рішення було передано спікеру Володимиру Рибаку, яке він підписав.

Сьогодні у ВАСу вже має розглядатися справа, на підставі цієї заяви, однак ні Власенко, ні його представники не були запрошені. У суді також відмовляються говорити, коли саме відбудеться засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Верховній Раді збираються нардепи, скоро має початися сесія

За словами самого Власенка, таким чином влада планувала його арешт в ніч п'ятниці на суботу. "План був простий: вночі сфабрикувати рішення регламентного комітету, вранці змусити Рибака його підписати, і в ніч з п'ятниці на суботу мене заарештувати. Це пов'язано лише з одним, що вони побачили, що справа Щербаня повністю розвалилась", - зазначив він.

Під офісом "Батьківщини", де проходила прес-конференція, розгулюють близько 10 людей в костюмах ведмедів. Нагадаймо, раніше Власенко заявляв, що в такому вигляді представники СБУ чатували на нього.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов: Спікер направив до ВАСУ подання про позбавлення Власенка мандату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути