Ексклюзиви
середа, 08 серпня 2012 15:57

Черкаські спостерігачі розробили інтерактивну мапу порушень на виборах

Черкаська організація комітету виборців України розробила регіональну карту, щоб фіксувати порушення під час виборчого процесу.

"Насамперед, ми хочемо популяризувати ідею волонтерського спостереження протягом всієї кампанії. Для цього ми створили ресурс, який розмістили на сторінку cvu_ck.ua.

 

"Головна фішка — це інтерактивна мапа порушень. На основі Яндекс карти ми намалювали виборчу мапу Черкащини, поділену на округи. Коли надходить інформація про порушення, то на населеному пункті з'являється мітка. Навівши курсор на цю мітку, можна детально ознайомитися із кількістю та змістом порушень, - розповів координатор проекту "Черкащина: захистимо вибір" Юрій Сас під час прес-конференції у Черкасах. - Також буде зазначено джерело інформації, це може бути діяльність нашого спостерігача, повідомлення в ЗМІ, адже 90 % усіх порушень фіксуються засобами масової інформації. Джерелом може бути інформація, яка надійшла від користувача інтернет-ресурсу, але оприлюднюватимемо такі дані лише після перевірки, щоб не поширювати провокаційну інформацію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВС звітує про перші порушення передвиборчої кампанії

Технологію черкащани запозичили у росіян.

"Цей підхід був масово застосований у Російській Федерації на виборах до Держдуми Росії і на виборах президента. Робила це асоціація "Голос". В Україні ця технологія набуває актуальності й популярності, черкащани є першими, хто створив таку карту".

Зараз ви читаєте новину «Черкаські спостерігачі розробили інтерактивну мапу порушень на виборах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути